Rozsudky, vycházející z této prapodivné instituce už přece nikdo na světě nemůže brát vážně. Přesto se někteří tváří, že toto prapodivné shromáždění potrhlých či politicky zkorumpovaných (ochránců práva?) je ještě při smyslech.

 

Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku včera odsoudil Rusko za to, že řádně nevyšetřilo případ vraždy ruské novinářky a známé kritičky Kremlu Anny Politkovské. Ruské úřady podle soudu neučinily dost, aby našly osobu či osoby, které si smrt Politkovské objednaly. Rusko musí rodině novinářky zaplatit odškodné ve výši 20.000 eur (přes 500.000 Kč).

A hned vzápětí tvrdí, že dva hlavní pachatele vraždy soud v roce 2014 poslal na doživotí do vězení. Ano, čtete dobře, Rusko pachatele našlo a odsoudilo. Ale pachatelé neprozradili toho, kdo údajné zadání dal, tak za to je Rusko a Putin zodpovědné.  (Kolik zaplatí Obama, Mc Cain a Clintonová za uvěznění lidí na Quantánamu, ze kterých po desítky let nedostali nic, dokonce ani doznání přes mučení a otřesné výslechy?

 

Vtip nebo zločin Evropského soudu bijící do očí - chudinky Pussy Riot

 Štrasburk - Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku rozhodl, že při vyšetřování a odsouzení tří členek ruské punkové skupiny Pussy Riot za jejich protivládní vystoupení v roce 2012 Rusko porušilo jejich práva. Soudu vadí podmínky, ve kterých byly ženy převáženy k soudu, a rovněž ponižující zacházení, kterému byly vystaveny v soudní síni. Rovněž došlo k porušení článku 5 (právo na svobodu a osobní bezpečnost), článku 6 (právo na spravedlivé řízení) a článku 10 (svoboda projevu). 

 

Ano, čtete dobře - kuře v pochvě v samoobsluze na veřejnosti je prý svoboda projevu proti Putinovi!

Rusko musí podle soudu zaplatit Tolokonnikovové a Aljochinové po 16.000 eurech (přes 400.000 Kč) a Samucevičové 5000 eur (téměř 130.000 Kč). Má rovněž uhradit soudní výlohy ve výši 11.760 eur (přes 300.000 Kč).

 

 O co ve skutečnosti šlo?

Západní kampaň za Pussy Riot (česky Kundí orgie či Vzpoura kund).

Tato ruská skupina  na sebe upozorňuje skandálními a hluboce amorálními akcemi, mezi nimiž nechybí hromadné souložení v muzeu před mladistvým obecenstvem či znesvěcení moskevského chrámu Krista Spasitele. Pussy Riot opakovaně předváděly veřejná vystoupení napadající Putina, téměř vždy doprovázené nějakými skandálními praktikami. Za hromadný veřejný sex v muzeu v přítomnosti školní výpravy a vlastních dětí by i v mnoha supersvobodných zemích západu už dávno zcela oprávněně skončily před soudem a za mřížemi. Navíc na léčení jako pedofilové. Pravoslavná církev nikdy rozsudek nezpochybnila, jen požádala soud, aby byl k odsouzeným milosrdný – za podmínky, že se omluví a přislíbí, že svůj čin už nebudou opakovat. Jenže dotyčné přesně toto odmítají udělat.

A vyvrcholením byl řev, urážky a znesvěcení pravoslavného kostela. Což Evropský soud pro pseudolidská práva neráčil zaznamenat!

 

Je neuvěřitelné, že zkorumpovaný (přece toto nemůže být dle práva) soudní dvůr ve Štrasburku okolnosti a fakta nezajímají!  Přitom vše se dá na internetu dohledat, včetně souloží těhotné v kostele, urážky, či porno na veřejnosti.

 

Další důkaz

 

Jak máme věřit v právo a spravedlnost, když tyto očividné zrůdnosti ve Štrasburku se berou jako základ právního státu? Pošle Rusko tento  politicky zkorumpovaný soudní dvůr tam, kam patří? Minimálně všichni slušní a poctiví lidé by to měli udělat. Na celém světě...

 Nejsou tyto rozsudky spíše znesvěcení a zneužití lidského práva od prapodivné party Evropské soudu pro lidská práva ve Štrasburku?