Nejsou lidi? Potřebujeme migranty? Sprostá lež, jen Babiš s Maláčovou (ČSSD) zavírá lidem ústa.  I u nás flákači chodí do neziskovek či dělají poradce na ministerstvech, ale zatímco u nás se to tají a zbabělý Babiš nedokáže vládnout, Orbán tuto špínu proti lidu nepřipustil.

 

 

Díky skutečné reformě pro maďarský lid má odejít zatím 6810 přebytečných úředníků, ministerstvo propustí 2600 z nich, jiné vládní instituce pak dalších 4200. Informoval o tom deník Népszava.

I v Maďarsku nejsou lidi na práci, protože stejně jako u nás se zašívali na ministerstvech vnitra jako poskoci Evropské unie či v neziskových organizacích jako škůdci státu. I v Maďarsku byly politické školy jako je u nás Masarykova v Brně, kde připravují PŠM jako za bolševika na manipulaci studentů. Ale zatímco Sorose Orbán z Maďarska vyrazil, zdejší Soros (vůdce propagandy Bek) se dostal až do senátu. Jak to psal Jaroslav Hašek o tom volovi, co se utrhl ze řetězu a dostal se až do Parlamentu...?

 

NEPSZAVA

V ústředním statistickém úřadě už dostali někteří úředníci do rukou výpovědi.

„Pro mnohé to byl šok. Někteří z propuštěných plakali a říkali, že o výpovědích se mluvilo už od srpna, ale nikdo nevěděl, koho se budou týkat,“ napsal podle Práva list Népszava.

„Například z ministerstva vnitra odejde 401 úředníků a z ministerstva zahraničí 364 úředníků,“ napsala Népszava.

Úřady patřící pod sloučený resort zdravotnictví, školství, kultury, práce a sociálních věcí opustí 2250 lidí a ministerstvo financí téměř tisícovka.

Ministr Gergely Gulyás, který stojí v čele úřadu vlády, potvrdil, že do 1. ledna 2019 propustí 18 procent státních úředníků.

Deník Népszava v této souvislosti upozornil, že navzdory hromadnému propuštění ministerstva v současnosti zaměstnávají rekordní počet vyšších úředníků. (jaz)

Dodejme, opět stejně jako u nás, ale narozdíl od Babiše je Orbán státník a nebojí se...

 https://nepszava.hu/