Stále častěji se poslední dobou dá vysledovat, že je CIA (tajné služby USA) iniciátorem obvinění, které je jaksi mlhavé, následuje útok na stát či velkou firmu a nakonec se zjistí, že onen stát či ona firma je konkurencí krachující, či těžce ztrátové americké firmy.

 

Všichni si pamatujeme na drsná obvinění Ruska, pak frontální útok přes prapodivné hodnocení ratingu, sestřelení letadla nad Ukrajinou, umírání v Británii po údajné otravě poloniem, novičokem, vyhazování velvyslanců, aby se z toho vyklubal soustředěný útok přes břidlice na Rusko, jeho zničení, rozpad a konečné rozebrání nejbohatších nalezišť v Rusku do rukou nadnárodního kapitálu USA.

Americký státní terorismus tentokrát ekonomický: rating

 

Nepovedlo se díky Nabiullinové (guvernérka CBR) a jejímu skvělému protitahu na devalvaci rublu, což Rusové pochopili, protože měli dost informací a z klinče odešli jako vítězové s ještě menším zadlužením, zatímco USA s katastrofálním. A šaškárny s novičokem byl už pouze kolorit. Akorát, že jsme se museli jak slouhové zúčastnit.

 

Před pár týdny opět CIA vydala fantasmagorickou děsivou zprávu, že pokud nebudeme kupovat americké výrobky, ale čínské Huawei, elektrárny zažijí blackout, banky se zhroutí, vlády vyletí do vesmíru a bude konec světa.

Naši čučkaři začali rozhazovat paniku minutu po té. Jako ve Švejkovi.

Prezident Zeman si zachoval chladnou hlavu, i Babiš žádal důkazy. A přišly. V lednu!

Největší konkurent firmy Huawei americký Apple přiznal, že má dramatické potíže s prodejem a hrozí další americká katastrofa! A za vše prý může Huawei, protože je lepší a levnější.

Tak je CIA obviní a západ panáčkuje...

 
 
Americký technologický gigant Apple snížil odhad tržeb za své první fiskální čtvrtletí, které skončilo 29. prosince. Za zhoršením odhadu stojí zejména slabý prodej telefonů iPhone v Číně. V dopise investorům to oznámil šéf podniku Tim Cook.

Apple nyní předpokládá, že za čtvrtletí, které zahrnuje klíčovou vánoční sezonu, vykáže tržby kolem 84 miliard dolarů (1,9 bilionu korun). Původně Apple předpovídal 89 miliard až 93 miliard USD. Analytici v průzkumu společnosti Refinitiv očekávali, že firma vykáže tržby kolem 91,5 miliardy dolarů.

Varování Applu mělo negativní dopad i na akcie evropských technologických podniků, zejména výrobců čipů, kteří jsou dodavateli Applu. Akcie firmy AMS, která dodává senzory k rozpoznávání obličeje používané v nejnovějších iPhonech, se například propadly téměř o pětinu.

Firma již v listopadu uvedla, že přestane zveřejňovat čísla o prodeji iPhonů a dalších hardwarových produktů, což vyvolalo u mnoha analytiků obavy, že nastává období poklesu prodeje těchto telefonů. Obavy o poptávku po iPhonech podpořily také slabé listopadové prognózy několika dodavatelů Applu.

 

Následně CIA obvinila v zájmu Apple Čínu a Huawei

Cook označil za hlavní problém zhoršování odbytu v Číně, na jejíž ekonomiku má negativní dopad nejistota kolem vývoje obchodních vztahů se Spojenými státy. Čína se na příjmech Applu podílí téměř 20 procenty.

"Ačkoli jsme předpokládali určité problémy na klíčových rozvíjejících se trzích, až takový rozsah hospodářského zpomalení jsme neočekávali, zejména v Číně ne," uvedl Cook. V neposlední řadě odbyt poznamenal silnější dolar.

 

Pravdou však je, že podvody Apple už Evropa odmítala v roce 2016

Irsko poskytlo americké společnosti Apple neoprávněné daňové výhody až 13 miliard eur (351,3 miliardy Kč). Eurokomisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová uvedla, že výrobce mobilních telefonů iPhone platil řadu let výrazně nižší daně než jiné firmy. Evropská pravidla ale poskytování daňových výhod vybraným firmám neumožňují, Irsko tak mělo podle Evropské komise neoprávněnou podporu vymoci zpět i s úroky.

 

 A jsme stále u stejného. Experti z Wall Street v zájmu svých peněženek lžou, (stejně jako v roce 2015 o Rusku) ale je naprosto jasné, že dolar by měl devalvovat minimálně o třetinu, aby se USA vzpamatovaly a vymanily z dluhů. Současně bude muset prezident Trump stáhnout vojáky z části světa a uzavřít mnoho základen. To se však nelíbí dolarovým šmejdům, kteří si kupují tryskáče jako Musk, Bezos či Gates, protože by museli začít pracovat a méně utrácet. A Pentagon by si musel utáhnout opasky.

A tak se CIA stala iniciátorem záhadných dezinformačních zpráv do celého světa. Kdo skutečně řídí tuto americkou tajnou službu?