Německá satira z roku 2016. Myslíte, že když se o tom vědělo i v Německu, že se to za čtyři roky zlepšilo? Nenechte se vysmát.

Spíše je otázkou, zda se komikům Maxu Uthoffi a Clausi von Wagnerovi hořce smát, nebo plakat. Teda nikoliv jim, ale: opravdu je náš společný Grand Hotel Evropa tak úžasný, jak tvrdí propaganda? Max Uthoff a Claus von Wagner kladou celkem nepříjemné otázky a na tabuli názorně ukazují vliv občana i jednotlivých národních států na rozhodovací procesy. Správně, je téměř nulový.

 

Pojďte se podívat, jak funguje Evropa Grand Hotel a jeho orgány, o kterých jste možná ještě nikdy neslyšeli.

Občane, vy s tím vaším vlivem. Vypadá to, že jste posedlý mocí...

Německá veřejnoprávní televize ZDF odvysílala další díl známého satirického pořadu Die Anstalt a lidé v publiku reágují stejně, jakoby se to vysílalo v České republice, ve Velké Británii (před Brexitem), Itálii, prostě napříč celou Evropou.

Jak je možné, že to lidem v Bruselu nevadí, že nad tím mává Jourová a další rukou? Je to pouze proto, že mít milion měsíčně se dobrovolně neodmítá, nebo dokonce neodchází?

A Jourová a další jsou přisátí na penězovod jako klíště, jako k bezednému cecíku. Pardon, oni tvrdí, že pro nás dělají bruselskou demokracii. Jaká je, pánové Max Uthoff a Claus von Wagner názorně ukazují...