Tak opět daly "speciální" týmy hlavy dohromady a ač nikdo zatím netuší, co se přihodilo, směr se razantně otáčí jedním směrem. Kdyby se nejednalo o další tragédii, ten copyright novičok je už tak směšný, že to vidí snad i malé děti.

 

Co se stalo nikdo neví, přesto...

Nejdříve další katastrofa a pád ukrajinského letadla, pak že byla porucha a letadlo letělo zpět, následovala veřejnost, co viděla hořet motory a pak do toho vstoupila "odbornost": politicko - americko - vojenská. Boeing 737 ukrajinských aerolinek UIA, který se ve středu zřítil krátce po startu z letiště v íránském Teheránu, měl v plánu se kvůli problémům vrátit. Na jeho palubě zemřelo 176 lidí. Stroj směřoval do Kyjeva.

 

Pád letadla - trochu chronologie

  1. BBC uvedla, že podle předběžného zjištění vyšetřovatelů se letadlo zřejmě vracelo na letiště. Posádka ale žádné problémy nehlásila. Od startu se neozvala. „Letadlo mělo při opuštění letištní zóny směřovat na západ, otočilo se ale doprava a ve chvíli, kdy padalo, směřovalo zpět na letiště,” uvedl vedoucí íránské organizace pro civilní letectví Ali Abedzadeh. Podle svědků měl stroj hořet, piloti ale žádný nouzový signál nevyslali.

  2. Do Íránu míří  několik desítek znalců z Ukrajiny, kteří vyšetřovali sestřelení letu MH17 na východě země raketou dodanou z Ruska, uvádí agentury.
  3. Na místě dopadu ukrajinského civilního letounu, který se ve středu ráno zřítil u Teheránu a na jehož palubě zahynulo všech 176 osob, chtějí ukrajinští experti hledat případné úlomky ruské protiletadlové rakety Tor. (Proč, jak na to přišli?)
  4. Objevuje se zpráva o malajsijském boeingu, že na této lince letu v červenci 2014 na východě Ukrajiny sestřelila protiletadlová raketa; podle závěrů mezinárodních vyšetřovatelů šlo o ruskou raketu Buk, dodanou proruským separatistům. Moskva toto obvinění prý dodnes popírá.
  5. Do hry vstupuje opět náš starý známý "expertní tým od počítače Bellingcat: Musím opravdu zdůraznit, že totéž jsme viděli i u letounu MH17. Bláto a kameny na fotkách s nízkým rozlišením byly nesprávně identifikovány jako rány po zásahu šrapnelem, což vedlo některé lidi ke špatným předčasným závěrům o vraku. A to samé se děje i teď,“ napsal také zakladatel skupiny Bellingcat Eliot Higgins.
  6. Americká média informují o tom, že armádní činitelé jsou přesvědčení, že ukrajinské letadlo omylem sestřelil Írán. K tomuto názoru došli na základě analýzy satelitních údajů a radarů. Podle časopisu Newsweek stroj zasáhla raketa Tor-M1 ruské výroby.
  7. Začíná se spekulovat, jak souvisí s pádem letadla návštěva Putina v Sýrii
  8. První oficiální zpráva: Letadlo začalo hořet ve výšce 2400 metrů nad mořem a dosáhlo rychlosti 500 kilometrů za hodinu, pak klesalo. Zřítilo se šest minut po startu.
  9. “Máme informace z mnoha zdrojů zejména od našich spojenců a našich vlastních tajných služeb, které naznačují, že letadlo bylo sestřeleno íránskou raketou země-vzduch. Možná to nebylo úmyslné," řekl kanadský premiér Trudeau podle ČTK.
  10. Trudeau potvrdil informace Newsweeku, jehož tři zdroje uvedly, že boeing společnosti UIA, který vzlétl z Teheránu krátce po íránském raketovém útoku na dvě základny v Iráku využívané Američany, byl zasažen raketou země-vzduch systému Tor M-1 označovanou v kódu NATO Gauntlet. (Pouze to zatím žádný americký a kanadský politik expertům na místě neštěstí neřekl...)

 

Takže už máme viníka, výrobce střel, máme trosky letadla a...

A experti začínají hledat, co se skutečně stalo. Zatím nikde nenašli známky střely, pouze z prvního ohledání hlásí, že požár nevznikl v motoru, ale uvnitř letadla a neví se proč.

 

Otázkou je, proč experti do Iránu letí, když za Velkou louží v USA a Kanadě přesně vědí kdo je viníkem a že možná za vším stojí Putin a jeho nenávist k Ukrajině. Takže proč a kdo je předem dané a jasné. Ještě se hledá novičok.

Na závěr v "neidiotské", ale lidské řeči a se selským rozumem začínají probleskovat možné úvahy: v té době se v Iránu a Iráku pohybují americké drony - bezpilotní letouny Global Hawk, které jsou rozmístěny na italské základně Sigonelle na Sicílii. Mají rozpětí 40 metrů, jsou dlouhé 15 metrů a vysoké pět metrů. A ty se právě měly pohybovat ve výšce 2000 - 3000 metrů, což byla výška i ukrajinského letadla šest minut po startu. A právě od majitelů dronů se jako první objevilo obvinění o sestřelení letadla ruskou střelou Tor-M1 ruské výroby. A opět stejnými kanály se to svět dozvídá jako to bylo u letadla MH17 sestřeleného ruskou raketou BUK. Ta rychlost obvinění z USA je podezřelá. Nikdo na světě netuší, co se stalo, dokonce ani experti v místě dopadu, ale kanadsko-americká hvězná pěchota už ukazuje na viníka: Rusko v koalici s Iránem.

I my samozřejmě víme, že prostě všechno zlo pochází z Ruska a od Putina. Jediná záhada visí ve vzduchu: že zrovna z mezinárodního výzkumu vyplývá, že v České republice je prezident Putin nejdůvěryhodnější osobou ze světových státníků. Jinak je to všem v USA a Pentagonu jasné.

 P.S. Mohlo být i sestřeleno, nikdo nic zatím neví, přesto to vědí dřív politici v USA než experti na místě a ukazují již na viníky...