Koronavirus? No a co. Vraždy, loupeže a znásilnění? No a co. Vážně odkaz Adolfa Hitlera o nadřazené rase tiše v Němcích doutná dál? Šílené, rasismus a otroctví se vrací v jiné formě.

 

Na jihu USA, hlavně v souvislosti s rozvojem pěstování bavlny na počátku 19. století, se však otrokářství rozvíjelo a stalo se pilířem zemědělského sektoru.

 

Rok 2020 a z bavlníkových plantáží a východní Evropy se stěhují otroci do Německa

Zatímco Němci se válí jako překupníci na haciendách a užívají si Seychely, německá vláda si přiveze otroky z jiných zemí. Už jí nestačí Turci, Ukrajinci, nyní plánuje další desetitisíce z Afriky.

 

Berlínská vláda odsouhlasila výjimku pro zhruba 80 tisíc zahraničních otroků. K práci na poli je do Německa dopraví zvláštní letadla. Ale berlínská vláda není první, pouze je první v tom, že otroci na německá pole nechodí pěšky, ale budou létat letadly.

 

Co tomu předcházelo?

V roce 1526 Portugalci z Konga odváželi dva až tři tisíce otroků ročně – Afonso ovšem obchod omezil. Přesto se toto království nadále rozmohlo a přetrvalo až do poloviny 17. století. Portugalci následně založili významné středisko obchodu s otroky v Luandě (roku 1576). Otroky odtud vozili do Portugalska, na Madeiru, Svatý Tomáš a od roku 1532 též do Ameriky. Do amerického Jamestownu ve Virginii připlulo prvních asi 20 afrických otroků  před více jak 400 lety, 20. srpna 1619. Za téměř 250 let do zrušení otroctví v USA v roce 1865 bylo do USA dovezeno na pět milionů otroků z Afriky.

Vládní plán předpokládá, že kromě dvou kontingentů cizinců se podaří ke sklizni získat ještě 10 tisíc domácích pracovních sil - z řad nezaměstnaných, studentů, uchazečů o azyl nebo lidí, kteří kvůli koronavirové krizi pracují v režimu kurzarbeitu.

Vážně šílená Merkel a němečtí náckové se nezastaví před ničím?

 

A je to zpět: Cotton Fields

Den za dnem kůže zná bič katů,
Vidíš jen černý záda bratrů,
Jak tam jdou v polích s bavlnou.
To, co znáš ty v Louisianě,
černý záda znaj' i v Texakeně,
I tam jsou v polích s bavlnou.
Já vím, brzy musí přijít soud,
černý záda práva na něm vyhrajou
Boží soud
V polích s bavlnou.
Já vím, brzy musí přijít soud,
černý záda práva na něm vyhrajou,
Boží soud

A ubytováni budou u nás, jak rozhodl Soudní dvůr Evropské unie ...