Přece je celému světu jasné, že USA mají nejlepší lékaře na světě. Nejlepší matematiky na světě. Nejlepší tajné agenty CIA na světě. Máte nejlepší počítače na světě. Máte nejskvělejší systém na světě. Prostě máte vše nej na světě, takže se k urážkám nesnižujte.

 

Proti vašim hvězdám je nějaký český Prymula jakási nicka, ministr Vojtěch je jenom nějaký klouček a Babiš, který vám doporučoval roušky a sklidil za to od Havlovy kavárny Evropských hodnot, praporečníků Tibetu,  Tchaj-wanu a práskačů Pirátů jenom posměch a urážky pouhý STBáček. Tak zachovejte klid a podívejte se do vlastních řad...

 

A nyní bez ironie

Premiérovi Babišovi

ministrovi Vojtěchovi,

ale především českému epidemiologovi  prof. MUDr. Romanu Prymulovi, CSc., Ph.D. a jeho týmu, kterému dal premiér Babiš velkou důvěru patří obrovské poděkování.

 

Dneškem v USA: 33 284 mrtvých na koronavirus SARS-CoV-2

A všimněte si prosím, jak funguje systém v USA údajně plný úžasných a nejlepších lidí na světě. Kde je v USA ten, co by si vzal na svá bedra zdravotní epidemiologickou část, když politickou má prezident? Trump? Není divné, že Češi, ač nejsou na ostrově jako Tchaj-wan, tuto pandemii (minimálně zatím) díky našim politkům a lékařům zvládají na 1*

Přece takovéto kapacity měl mít k dispozici prezident Trump a nemusel by mít tolik mrtvých! A obviňování Číny je záhadné především proto, že USA nebyly připraveny, přestože Gates už v roce 2015 vyslovil: "Pokud něco způsobí smrt 10 milionů lidí v příštích desetiletích, je pravděpodobné, že se bude jednat o vysoce nakažlivý virus, a ne o válku." Nebudou to tedy zbraně, ale šířící se nákaza. A totéž zopakoval v roce 2017:  „Dopad obrovské pandemie, jako je pandemie chřipky, by byl fenomenální, protože celý dodavatelský řetězec by se zhroutil,“ řekl Gates americké televizi CBS News během Světového ekonomického fóra v Davosu před třemi lety. 

 

 
 

Spojené státy daly zelenou vývoji smrtících virů. Má svět lépe připravit na pandemie

„Myslím si, že příroda je ryzí bioterorista a my musíme udělat vše, co můžeme, abychom byli o krok před ní. Základní výzkum těchto elementů v laboratořích, které dokázaly, že svou práci dovedou dělat bezpečně, je klíčem k celosvětové bezpečnosti,“ říká podle The Telegraph předseda národní vědecké rady pro biologickou bezpečnost Samuel Stanley, který se na nové politice podílel.

V roce 2011  laboratoře ve Wisconsinu a Nizozemí zveřejnily snahu zmutovat smrtelnou ptačí chřipku H5N1 tak, aby se snadno přenášela mezi fretkami – které jsou používány jako model lidské citlivosti na chřipku.

V roce 2014 Centrum pro kontrolu nemocí a prevenci (CDC) omylem vystavilo 75 pracovníků anthraxu a odeslalo smrtící virus chřipky do laboratoře, která žádala o nezhoubný kmen. V tom samém roce Národní instituty pro zdraví nalezly lahvičky s virem neštovic, které byly v mrazáku zapomenuty 50 let.

Sice se zastavilo celkem 21 projektů, ale během tří let pak Národní instituty pro zdraví vytvořily výjimky, díky nimž dostalo deset projektů financování zpět – pět z nich se týkalo chřipky, pět MERS.

Kritici oponovali, že vědci riskují vytvoření superviru, který může uniknout z laboratoře a způsobit pandemii. Vládní panel proto bude nyní požadovat, aby vědci nejprve dokázali, že jejich studie v této oblasti jsou skutečně vědecké a zároveň budou dělány v laboratoři s vysokým stupněm zabezpečení. Moratorium trvalo od října 2014, kdy bylo pozastaveno financování projektů zaměřených na vývoj nebezpečnějšího viru ptačí chřipky, MERS a SARS. Nová regulace se ale bude vztahovat na všechny patogeny, které mohou potenciálně způsobit pandemii.

Epidemiolog Marc Lipsitch z Harvard School of Public Health označuje kontrolní panel za malý krok kupředu. Podle něj nám dosavadní experimenty s chorobami poskytly skromné vědecké poznání a neudělaly skoro nic pro to, aby nás připravily na pandemie. Místo toho ale riskovaly nechtěné vyvolání pandemie.

 Michael T. Osterholm, ředitel centra pro výzkum infekčních onemocnění na minnesotské univerzitě věří, že některé laboratoře zvládnou výzkum provádět bezpečně, zároveň ale požaduje restrikce ohledně toho, co mohou publikovat. (Ale nyní se tvrdí, že to Čína chce utajit)

Na výzkumu se financemi podílel Bil Gates a další.

 

V roce 2018 najednou začali Američani tvrdit, že by epidemie mohla vzniknout ve Wu-chanu, kde byly zkoumány koronaviry u zvířat, například netopýrů. A delegace vedená generálním konzulem Jamisonem Foussem a Rickem Switzerem tam začala být stálým hostem. V prosinci 2019 byly ve Wu-chanu hlášeny první případy pneumonie související s tehdy neznámým koronavirem.

 

 V okamžiku, kdy se z Wu-chanu pandemie prudce rozšířila do USA a vznikla panika, prezident Trump zoufale oznámil, že je to čínská pandemie, protože v USA žádný výzkum nemají. Skutečně?

Je zajímavé, že protičínská informačně dezinformační média pak začínají u roku 2018, ale "náhodně" nejdou až do roku 2015, respektive do roku 2017. A zoufale se brání: Někteří šiřitelé dezinformací tuto teorii podporují i v samostatných Spojených státech, konkrétně to, že virus do Číny zavlekla členka americké delegace na mezinárodních armádních hrách ve Wu-chanu jménem Maatje Benassiová. Prapůvodce této informace je prý paradoxně americký „alternativní“ novinář, který jako základ prý pro čínské propagandistické teorie natočil „dokazující“ video. (To je opět náhodně všude smazáno). Ale současně je na Wikipedii vložen výzkum se stejným datováním v Číně, ač odborné studie toto původně směrovaly do USA.

 

 Neděláme si právo rozhodnout, kde tato pandemie vznikla. Ale výše popsáno jsou důkazy, které leccos napovídají a kdo je ten zoufalý dezinformační kanál. Česká televize, Deník N a asi i Jourová mají jasno. My ne...