Tak jako u nás Jourová, Vrábel a Konspirátoři.sk si mysleli v USA, že mohou rušit účty a odklánět miliardy z reklam jako partičky lidových milicí a budou beztrestní. Zmýlili se. Účet komika Owena Benjamina v USA může stát americké "elfy a cenzory" až 20 miliónů dolarů.

 

Patreon zrušil crowdfundingový účet komika Owena Benjamina

 A děly se věci. Účet byl zrušen za údajně "špatné výroky". Lidé se naštvali a poslali peníze komikovi na účet, aby se bránil.

Soud, u kterého hledal Patreon ochranu, teď arbitráž schválil. A Patreon po cenzuře žasne.
 

V konečném rozhodnutí soud uvedl tři důvody pro zamítnutí žádosti Patreona na soudní příkaz. Rozhodnutí znamená, že Patreon musí platit tyto pravděpodobně značné poplatky, a navíc rozhodnutí také dává uživatelům právní cestu k obraně proti cenzuře podle tohoto kalifornského rozhodčího zákona .

Konečné rozhodnutí následuje proti Patreonu od začátku tohoto měsíce, a prostředky, které má společnost nyní platit předem na poplatcích za podání v každém z 72 jednotlivých rozhodčích nároků do 30 dnů od data splatnosti na faktuře mohou být vyšší než 10 000 $ za arbitráž. Po zahájení rozhodčího řízení bude Patreon muset zaplatit další právní poplatky a bude mít povinnost je do 30 dnů zaplatit. Právník, komentátor a producent Mike Cernovich předpověděl, že tyto poplatky mohou dosahovat až 20 milionů dolarů .

A toto je cesta směr Evropa, aby i u nás právníci začali pracovat na zločinech, kdy se úzká skupina na základě subjektivních pocitů snaží odklonit reklamy k mainstreamové propagandě a někteří cenzoři, kteří si říkají elfové, manipulátoři, konspirátoři a Evropské hodnoty se budou muset mít na pozoru. Platit miliony za zločinnou angažovanost se nemusí vyplatit.