Stíhaná třiapadesátiletá Pascale Ferrierová s kanadským a francouzským občanstvím v úterý poprvé předstoupí před federální soud v Buffalu.

 

„Našla jsem pro tebe (Donald Trump) nové jméno: Hnusný tyranský klaun. Doufám, že se ti líbí,“ napsala žena do dopisu adresovanému Trumpovi, který obsahoval jedovatou látku, o níž se zmínila jako o „speciálním dárku“. „Ničíš USA a vedeš je ke katastrofě,“ napsala autorka a dodala, že pokud by jed nezabral, zašle jinou podobnou látku, nebo použije zbraň.

Podle zpráv CBC News byla žena zatčena americkými bezpečnostními složkami na hraničním přechodu mezi Fort Erie v Ontariu a Bufallem ležícím na západě státu New York. CNN uvedla, že Ferrierová měla při zatčení u sebe zbraň.

Dalších šest dopisů

Podle Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) zaslala Ferrierová tento měsíc navíc dalších šest dopisů s jedovatou látkou do několika vězeňských a policejních zařízení v Texasu, kde byla v minulosti zavřená. Obsah vzkazů v obálkách byl přitom podle vyšetřovatelů podobný jako dopis adresovaný Trumpovi. Na čtyřech dopisech zaslaných do Texasu také policisté nalezli otisky prstů podezřelé.

Šerif Eddie Guerra z Hidalgo County v Texasu uvedl, že on a jeho tři zaměstnanci obdrželi poštu potřísněnou ricinem, ale nic se jim nestalo. Zprávu zveřejnil server Independent.

 

„Zabijte Trumpa“

Ferrierová v září uvedla v několika příspěvcích na sociálních sítích #killTrump (zabijte Trumpa) a použila také slovní spojení „hnusný tyranský klaun“.

 

Paradox, kdy musel být vyhoštěn ruský diplomat se ukázal jako totální dezinformace, zatímco smrtelný útok této fanatičky se nyní objevil v USA (Kanadě).

 

Zdroj

Pascale Ferrier: White House ricin package suspect in court

www.bbc.com › news › world-us-c...  Pascale Ferrier, a Canadian computer programmer, is also accused of mailing poison to Texas authorities.