Těžko se to dá důvěryhodně prokázat či odmítnout z informací bez důkazu. Ale proč se Izrael sám okamžitými důkazy neobhájí, že je to nařčení a dezinformace? Přece má tak "skvělé" rozvědky a materiály v rukách  Mosadu a světu neukáže. A my máme tyto (ne) spolehlivé nástroje převzít?

 

Divné je, že i ukrajinská letadla mají stejné problémy

Během leteckého útoku v Sýrii 6. února dostaly izraelské stíhačky podle ruského ministerstva obrany málem pod palbu 172 cestujících Airbusu 320 letícího z Teheránu do Damašku.

„Pouze díky operativní činnosti dispečerů na letišti v Damašku a účinnému fungování automatizovaného systému řízení letového provozu bylo možné odklonit Airbus 320 z oblasti syrské protivzdušné obrany a bezpečně přistát na nejbližším náhradním letišti - na ruské letecké základně Hmeimim," uvedlo ministerstvo.

Zástupce ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov v souvislosti s incidentem uvedl: „Izraelský generální štáb provádějící vojenské operace ve vzduchu s využitím civilních letadel s cestujícími k pokrytí nebo blokování reakce syrských vzdušných obranných sil se stává charakteristickým rysem izraelských leteckých sil.“ Zároveň vyjádřil přesvědčení, že izraelské radary „jasně vidí“ leteckou situaci v oblasti letiště Damašek.
 
Ještě jednou: Izraelské stíhačky v Sýrii...
 
Vážně je Sýrie za pomoci USA dnes část izraelského státu a Izrael si tam může zabíjet, jak ho napadne? A co OSN? Vysvětlí nám to někdo?