Vytisknout

Tak tyto kameňáky už si říkají zoufalí lidé a zuřivost mohutní. Zemřel na covid: měl těžkou formu cukrovky. Zemřel na covid: rakovina v posledním stádiu. Zemřel na covid: a náhodně mět těžkou záduchu.

 

Tyto idiot-ismy slyšíme stále. A jenom pro informaci. Stejně jako u covidu pozdě odhaleného je u chřipky:

Virus chřipky dokáže v oslabeném těle napáchat nedozírné škody, kromě plic a průdušek, hrtanu či svalů napadá často srdce. Kromě poruchy imunity, které si možná několik let ani nevšimnete, nevyléčená viróza či chřipka zvyšují výrazně riziko velmi vážných nemocí. „Mezi primární komplikace chřipky, tedy ta onemocnění, která způsobí přímo chřipkový virus, patří akutní zánět hrtanu, chřipkový zápal plic, zánět svalů, zánět srdečního svalu a zánět mozku a mozkových blan. Pokud se ale virus dostane až k srdečním chlopním, může zapříčinit jejich nedomykavost a pacient si pak ponese celoživotní následky. V některých případech pak zánět srdečního svalu může skončit srdečním selháním,a následuje smrt.“ lze jasně prokázat.

Proč se tedy chřipečka podceňuje a covid zveličuje, když smrt s covidem je druhotná a základem je jiná diagnoza, vážná nemoc, nadměrná obezita či stáří?