Není možné, aby si jakási partička na veřejnoprávní televizi kolem Václava Moravce udělala jakousi soukromou selekci politických stran a ty si pak zvala k "sobě" do televize! Máme právo slyšet názory všech stran!

 

Přitom se soukromou televizí Barrandov bylo zahájeno řízení

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) kritizuje TV Barrandov za nesprávný výběr hostů do pořadu Duel jejího majitele Jaromíra Soukupa.

Rada uvedla, že „se seznámila s podaným vysvětlením na základě jakého klíče jsou zváni hosté do politicko-diskusního pořadu Duel Jaromíra Soukupa vysílaného na programu Televize Barrandov“. Konkrétně se pak zajímala o to, proč byl do každé epizody odvysílané mezi 11. květnem a 22. červnem pozván zástupce hnutí ANO.

RRTV zjistila, že v pořadu dostali prostor pouze zástupci 5 stran či hnutí.

„Tím se provozovatel dopustil porušení povinnosti zajistit, aby ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech bylo dbáno zásad objektivity a vyváženosti a zejména nebyla v celku vysílaného programu jednostranně zvýhodňována žádná politická strana nebo hnutí, popřípadě jejich názory nebo názory jednotlivých skupin veřejnosti, a to s přihlédnutím k jejich reálnému postavení v politickém a společenském životě,“ napsala rada.

 

Jenomže!

 

Všude sílí protesty proti porušování demokratických práv!

 A důvod je do očí bijící!

 

 

 

 

 

Volby 2017 – nerovná soutěž, kdy ČT vědomě ošidí malé strany o statisíce

 moderátorka Augustová koláž foto čtV malém přehledu (níže) najdete vysvětlení a konkrétní příklady, kolik milionů dostanou letos malé i velké strany za volby. A o kolik i zásluhou ČT přijdou strany malé.

 

 

 

Je na pováženou situace, kdy veřejnoprávní Česká televize ignoruje rovnou politickou soutěž a skrze porušení volebního zákona znevýhodňuje 21 z celkových 31 politických subjektů.

 

 

ČT vědomě poškozuje menší strany, které letos poprvé zaplatí již 266 tisíc za povinnou „vstupenku“ k volbám (povinná volební kauce je nově zvýšená z 15 na 19 tisíc korun za každý kraj), přičemž tato kauce propadne, pokud strana nepřekročí hranici 1,5 % platných hlasů. Tím, že ČT vyloučí menší strany z hlavní názorové diskuse, dochází k jejich finančnímu poškození, protože řada z nich má šanci 1,5% hranici překročit. (Viz konkrétní čísla na konci tohoto článku.)

 

A dále je tu i hranice 3 %, která má další vliv na velikost finanční odměny za ideovou práci na politickém životě země. Neférovost volebního klání a nerovnost stran v přístupu do médií se stává standardem, a přestože máme svobodu vyjadřování, nikdo hlasitě neprotestuje. – Je nám to jedno? Nebo jsme si jen nevšimli této principiální nespravedlnosti?

Rychle zapomínáme, že svobodu a demokracii máme tehdy, pokud platí pro všechny.

Můžeme v přímém přenosu sledovat, kdo se poctivě zastane i těch stran, které sám nevolí, protože jsou omezována jejich práva zaručená zákony a ústavou.

 ____________________

 

Jak pracuje RRTV? Komu podléhá? Komu podléhá generální ředitel Dvořák?

Česká televize:
Ing. Petr Dvořák, MBA.
Kavčí hory
140 70 Praha 4

Tel. ústředna: 261 131 111
E-mail.: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 Na věci nic nemění ani vědomá snaha volební manipulaci zamaskovat. Viz PDF s názvem Výzkumy v předvolebním vysílání České televize, kdy se ČT snaží vzbudit zdání serióznosti uvedením metodiky. Nezávislý auditor chybí. Musíme ČT a tomu, koho si vybrala, důvěřovat. Jenže volby jsou volby a ne důvěra k průzkumu ČT.

Například Zelení byli v září (než je Čt začala zvát) v propadáku a Realisté měli ostrý nástup. Jak je toto zohledněno? Pouze sympatií České televize 

 

 

Vážený generální řediteli Dvořáku

Jistě je Vám známo, že důvěra v Českou televizi v nezmanipulovaných průzkumech se pohybuje kolem 40%. A i průzkumy, které se provádějí ve prospěch České televize hovoří o tom, že až 46% věří více zesměšňovaným „alternativním“ zdrojům, které sice pracují s minimálním rozpočtem, dokonce občas jako samizdat s nulovým, ale i kdyby tyto informační zdroje psaly jenom svým srdcem a měly pouze sledovanost 40%, byl by to úžasný výkon, proti desítkám miliard, které spotřebovává monopolní impérium Čt.

A právě úžasné výsledky, jakožto důvěra občanů pro slušné, malé weby a další minimediální zdroje, píšící pouze svým srdcem pro svou vlast a pro svůj národ, mě inspirovaly k napsání této žádosti:  

My, občané České republiky, naprosto odmítající lživá či cenzurovaná zpravodajství našeho masmédia žádáme, aby nám Václav Moravec pod Vaším dohledem podstoupil 50%  vysílacího práva v tomto subjektu. Možná namítnete, že de jure je to nesmysl a že Česká televize patří Českému národu. A máte pravdu: de jure ano, ale de facto je v rukách několika lidí s jedním, pevným názorem stejně jako za totality, kterou jsme my, starší zažili a můžeme to objektivně porovnat. Namátkou lze jmenovat některé, kteří drží jednotnou linii Evropské unie a nikdy jinak: pan Votápek, pan Romancov, lidé z Evropských hodnot a další a další z této jednotné linie v čele s panem Moravcem. Ten má navíc asi v rukách stejné možnosti, jako měl v rukách pan ředitel Novy  Železný. Záhadné, když si uvědomíme, že Česká televize patří koncesionářům a nikoliv Vám, či panu Moravcovi. Ten monopol na jednotná názor už je nesnesitelný.

Možná se zeptáte, kde lidé berou odvahu a především důkazy, že Česká televize ve skutečnosti lže, zatímco malá média většinově informují pravdivě. (Pozor, většinově, protože samozřejmě někdo vypustí fantasmagorické zprávy, ale to samé Newsroom čt24, či hosté jako pan Votápek o zhroucení Ruska také.) Je to jednoduché: mimo pana Moravce stačí častý host pan Votápek. Na něm se dá lehce po internetu demonstrovat důkazy, jak manipuluje s fakty, lze fakta dohledat a přesto je pan Votápek váš stálý „důvěryhodný“ partner. A můžeme pokračovat od expertů z Masarykovy univerzity po pány Šíry, Koláře atd., atd.,

A já se domnívám, že demokracie je založena na pluralitě, zatímco totalita má vždy jednotnou linii. A co se děje v České televizi, kteří lidé vystupují v České televizi, pouze asi z 5% proložené „jakýmisi individui a divnými lidmi“ stejně tak, jako byl brán za totality Václav Havel, víte nejlépe Vy sám.

Měl byste vyjádřit obrovskou úctu k produktivitě, kdy „nulorozpočtová minimédia“ si přilepší ročně třicetidvěma milióny, zatímco „ty správné – liniové“ dostanou dle analýzy Nadace Open Society Fund 20 miliard, k desítkám miliard, které dostává veřejnoprávní Čt  a přesto dle zoufalých dennodenních výkřiků manipulátorů je to příliš mnoho, protože drtí vysokorozpočtová masmédia. Dokonce natolik, že jim věří až údajně oněch 40% občanů.

Mohl bych v pravdivé ironii pokračovat, ale vrátím se do věcné roviny. Ta produktivita není dána tím, že by byly tak excelentní, ale popisují to, co lidé každý den vidí, cítí, prožívají a čeho se obávají, zatímco masmédia v čele s majitelem veřejnoprávní Čt Václavem Moravce servírují. Lidé prostě přirozeně proud mystifikací, linoucí se z tohoto „údajně našeho média“ nepřijímají a proto se domnívám, že byste nám měl práva Václava Moravce ve výši 50% podstoupit, aby byl alespoň občas slyšen názor, který je lidsky přirozený a selsky logický.

 

Vážený generální řediteli Dvořáku

Jistě naší přirozenou snahu pochopíte a předem děkuji, že cca 50% národa vyjdete vstříc. (Opět se uvádí číslo cca 65% občanů, co Čt naprosto nevěří, ale nám stačí 50%, aby byla pluralita Čt opět vrácena.) S tím, že oněch 50% koncesionářských poplatků na nás přesměrujete. My Vám na oplátku slibujeme, že nevyužité prostředky přenecháme těm, na které se chudáci skládají formou víček, nebo potupného doprošování a žebrání, neboť na ně stát nemá peníze. Je právem svobody a demokracie, aby skutečná opozice měla stejná práva na svobodný hlas, jako mainstream, který se spojil v jednom šiku a televize je její hlásnou troubou.

Takže na závěr: k čemu je nám veřejnoprávní televize, kdy vy víte, že lžete, my víme, že lžete, přesto se všichni tváříme jak za totality a vlády jedné strany, že tak to má být a občan se s tím má smířit. Ale není to tak a určitě Vy osobně to víte, i když se dá možná nahradit slovo lež slovem manipulace. Navíc: stejně jako ve všech případech, tak i zde by mělo platit pravidlo: je li proti euru a Evropské unii X%, stejný prostor by tito lidé ve své televizi také měli dostat. Nebo ji zrušit. Totalitní televize svobodě a pluralitě neprospívá.

S přátelským pozdravem

 Petr Pokorný,

 koncesionář, který nechce platit manipulace a je do toho nucen.