„Naši naději vidím v tom, že nám volby pomohou prosadit umlčovanou většinu. Jen tak nebude většina manipulována a ovládána rozmary některých menšin...“
 

Pokud snad tomu fragmentu z kázaní pana kardinála na slavnosti v Staré Boleslavi, někdo tak zcela nerozumí, dovolím si to dovysvětlit - jedna se o dramatické sdělení, že přes všechny ty řečičky o svobodě a demokracii , je u nás fakticky umlčovaná většina.

V neautorizovaném překladu – zejména Instituce Evropské unie nekompromisně prosazují fantasmagorickou politiku, principy, které většině občanů ČR nejsou blízké a stávající česká politická reprezentace, v jakémsi vyšším zájmu, tomu dostatečně nevzdoruje. Nebýt obav z nastávajících voleb, už dávno by Merkelové, Junkerovi, Macronovi... vlezla do zadku.

Na tom sdělení není obsahově nic překvapivého, ochotně podepisuju, šokuje jen fakt, že takto brutálně, otevřeně se vyjádřila právě hlava české katolické církve – kardinál Duka.

To už musí být hodně zle, když se pan kardinál odhodlal k tak dramatickému popisu stávajících českých poměrů!

Jak už jsem napsal - naprostý souhlas, jen si vůbec nejsem jistý, na kterou z těch kandidujících stran, s reálnými předpoklady, že se dostane do Sněmovny, se lze stoprocentně spolehnout, že pomůže prosadit tu utlačovanou většinu.

 

Zveřejněno se souhlasem autora

Josef Havránek

josefhavranek.blog.idnes.cz