Budu stručný: bez ironie nechápu, o co jde. A pokud je někdo tůze, tůze chytrý a tvrdí že ano, nechť hodí kamenem...

Všimli jste si, že prezident Zeman vypadá občas jako mimo? Určitě, i z reakcí je to jasné.

Zkusili jste si to samé přehrát bez obrazu?

 

Geniální!

Není to divné? Evropské vertikální anální hodnoty řvou freneticky, že je už "dement"! Tak vlastně co je pravdou?

 

Není to divné?

Například poslední vyjádření o čtyřletém vládnutí bez důvěry.

Najednou byli v pohotovosti ústavní vykladači práva, šéfové politických stran, politologové, političtí geografové a po prvním dramatickém vyjádření že je to vlastizrada museli pokorně přiznat, že na to není řešení. A nakonec pánové Babiš a Zeman s úsměvem oznámí, že to bylo jenom jako...

 

Pouze Newsroom 24 a Horizont 24 a Václav Moravec na Čt 24 dští síru, pláče, sténá, zuří, zvrací a zoufale uráží.

 

A mezitím prezident Zeman už zase připravuje další kulišárnu, jak donutit politiky, aby se nehádali a spravovali svou zem.

A já si pokládám otázku: neklame prezident Zeman pouze tělem, aby dostal trapné politiky tam, co chtěl?

 

P.S. Stojím na naprosto opačném břehu filozofie trhu a ekonomiky než prezident Zeman. A nikdy, skutečně nikdy bych ho jako politika nevolil. Ale ta genialita, jak z tupců dokáže vydolovat, aby se tupci sami veřejně odhalili, je prostě geniální. Ta havloidní europeiská politická smečka mu nesahá ani po kotníky. Dokáže pouze urážet a okopávat. Nic víc. A za to je má hluboká poklona.Panu Zemanovi stačí jedno slovo a je týden další povstání.

 

 Možná to mnohým dojde

 

 

Jasně, původně to vypadalo na glosu, ale události politiky nekulminují, naopak se zdá, že mají tendenci stálé, nepřetržité kulminace. A tak jsem si i já dovolil glosu jako poučení: závěr pořadu je v těžkém rozporu mého vidění a v příštích měsících předložím důkazy. Proto: prezident Zeman je skvělým prezidentem České republiky (po začátku překvapivě), ale ekonomicky je naprosto opačný břeh! A s tím souvisí i Katalánsko, kdy lidé, které miluji, nechtějí odletět na Mars, ale jenom spravovat správu své země dle svého uvážení a známá píseň Marty Kubišové to dokládá: chytá za srdce.

Mimochodem, i Donald Trump skládá účty za vlády, které byly před ním! A lid už má dost politických zločinů! Neměla by píseň "Modlitba" znít nejen na zasedání OSN ale i před jednáním senátorů USA?

 

Text na motivy Jana Amose Komenského, napsal Petr Rada