Že se vám z nich (něho) zvedá žaludek a divíte se, jak je někdo ještě dnes může volit? Tak nejste sami. Ale je to děsivé! Čím větší podvod a špína, tím jasněji září hvězda Evropské unie. To jsme vážně chtěli?

 

Podle předsedy právního výboru EP Pavla Svobody (KDU-ČSL) se bohužel tato žaloba se dala ze strany Komise očekávat. „Česká republika měla prokázat aspoň minimální účast a solidaritu, a ne se hned proti kvótám takto radikálně vymezovat. Slovensko se zachovalo daleko pragmatičtěji. Víme, že kvóty nejsou ideální řešení, ale nikdo nic jiného a lepšího nevymyslel." říká k dnešnímu rozhodnutí Svoboda. Žaloba podle něj nebyla nutná a bylo možné učinit drobné kroky ze strany ČR, které by jí předešly. „Za největší chybu považuji usnesení české vlády o tom, že žádné uprchlíky brát nebudeme. Tím jsme bohužel Komisi nedali jinou možnost než na nás žalobu podat," dodává Svoboda.

Podle něj však tato záležitost není ještě uzavřená a některé vstřícné kroky se dají učinit i nyní, například obnovit s Komisí přerušený dialog a hledat společné řešení. „Přerozdělování uprchlíků by mělo fungovat na bázi dobrovolnosti a solidarity. Každého kandidáta si navíc sami vybereme a důkladně ho prověří i naše bezpečnostní služby.“

Ta absurdita bije do očí: pokud budu křivák a lhář, či dokonce podvodník a šmejd, jsem řádným členem Evropské unie, dokonce ve zlatém jádru. Pokud budu jednat čestně a poctivě, jsem vývrhel, extremista a xenofob na pokraji bruselské společnosti?

Šílené: Když se v Říši rozhodne němevký generál, že se budeme plazit kanálama, tak jsme povinni zalézt do všech děr, nebo nás tvrdě ztrestají? Adolf Hitler v sukních nám nařizuje, komu máme odemknout své domovy, i kdyby nás začali zabíjet jako ve Francii, Německu, Britínii či Belgii? Takže každý, kdo si koupí zámek, je rasista a xenofob?

 

Mají i ti, co to dělají, otevřené dveře a klíny manželek dokořán? Pouze extremista Pospíšil z TOP 09 jásá: manželku nepotřebuje! Proč se slušným lidem zvedá žaludek?