Úvaha,  že je to marketingový podvod Kalouska a lidí kolem americké ambasády leží v prapodivných výletech Bělobrádka a Chovance těsně před volbami 15. 9. 2017 za zástupci amerických tajných služeb. A Babiš se nehodí do této lokajské party, což irituje americkou ambasádu v Praze. Proč ale je Čapí hnízdo marketingový podvod a nikoliv věrohodný podvod? Zkusme si zaspekulovat. Avšak na podkladě věrohodných informací.

 

To, co údajně udělal Babiš, dělá mnoho žadatelů napříč Evropskou unií. A největší zločin jsou samotné dotace, ale o ně zde přitom nejde. Zde jde o Babišovy dotace a jasný vzestup preferencí ANO v roce 2015. A politici údajně demokratičtí museli jednat. Ta pohroma se čekala dlouho a po podání trestního oznámení anonymem (Kalousek či TOP 09?)  Bohuslav Sobotka zaútočil. Bohužel pro ně (Kalouska, Fialu, Bělobrádka a Sobotku) byl veden útok tak naivně průhledně trapný, že velká část občanů tomu neuvěřila a pseudodemokratické strany rozprášila k nicotě.

 

O co šlo?

Že si děti Babiše zkusily vybudovat farmu zakázané není. Zda jim pomohl i otec Babiš z Agrofertu asi nikde napsáno nebude. Jinak by anonymní trestní oznámení nebylo psáno formou spekulace, ale přímo by se odvolalo na konkrétní čin a Babiš už by měl smůlu. Co mají v záloze státní zástupci, či zda  je to pouze komplot americké ambasády a probruselské kavármy nikdo neví. Pouze se v tisku objevují úvahy, že je to konstrukt jakoby z pera Ištvana o desítkách miliónů a kilech zlata, což se nakonec ukázalo jako blamáž a soud soudí Nagyovou (Nečasovou) za kabelky a jakýsi další konstrukt sledování sokyně v lásce.

 

Úžasné, komu byl tento anonym ihned rozeslán, když  normálně i závažnější obvinění bez důkazů žádná redakce nepřijme. A toto je dokonce skutečně anonymní! Takže jaké dal anonym záruky a "dvojí ověření", když se dodnes nic neví?

A Bradáčová ihned nastoupí a vyšetřuje se součinností veřejnosti?

 

 

Navíc překvapuje, že se kromě Policie ČR nikdo z dalších adresátů anonymního podnětu – ROP Střední Čechy, Finanční úřad Středočeského kraje ani ÚOHS – podnětem zřejmě nezabývá, nebo se k němu aspoň nevyjádřil a že jejich stanoviska nezajímala ani naše investigativní média. Žádné si totiž nedalo práci s obsahem anonymního podnětu a nepokusilo se jej dát do kontextu policejního vyšetřování", napsal Jiří Chýla

 

Evropští pseudodemokraté počítali, že stačí trestní oznámení, aby Babiše vyřadili ze hry. Bohužel pro pseudodemokraty občané, kterým nikdo nepředložil autentické provedení zločinu, ale pouze spekulativní blábolení premiéra Sobotky a výkřiky potrhlého Kalouska na lep neskočili a Babiše si zvolili s ještě větším náskokem, zatímco z pseudodemokratických stran se staly pidistrany, které  jen tak tak přelezly hranici 5%. A co pak může na kauze z roku 2007 došetřit? Nejspíše z ní udělá Porošenkovu zprávu partičky z Bellingcat a po čase vyšumí. To trestní oznámení je natolik účelové a stačí se podívat komu bylo odesláno, aby efekt byl velký, že to lidé vzali jako divadlo a nikdo to nebere vážně.

 

 

Z uvedeného vyplývá, že pokud OLAF vyšetřuje, pak jediné, čeho se vyšetřování může týkat a dospět k závěru, zda byla, nebo nebyla dotace na Čapí hnízdo poskytnuta oprávněně, je žádost podaná představenstvem Čapího hnízda 29. února 2008, konkrétně: „použití nebo předložení nepravdivých nebo neúplných údajů nebo dokumentů, vedoucí k neoprávněnému vyplacení prostředků z rozpočtu EU, nebo rozpočtů spravovaných EU nebo spravovaných v zastoupení EU a neuvedení požadované informace, vedoucí ke stejnému důsledku“.

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/kauza-capi-hnizdo-dorazi-li-godot-olaf-asi-se-budeme-divit-pzj-/tema.aspx?c=A171210_171854_pozice-tema_lube

Otázka vyšetřování

Podnět lze OLAF podat anonymně online v češtině prostřednictvím formuláře dotazníku, nebo webové aplikace, která vyžaduje uvedení jména a e-mailové adresy. Předpokládám, že podnět OLAF byl podán anonymně stejně jako Policii ČR. Podle informace v LN z 21. listopadu OLAF okolnosti dotace pro Čapí hnízdo prověřuje a vyšetřování by prý mohl uzavřít do konce roku, dodal Jiří Chýla.

 

 Sepsaly tento panflet pseudodemokratické strany? A toto stačí, aby podnět převzala "nezkorumpovaná" média? Údajně renomovaná média a mediální mainstreamové řetězce?

 

Takže šílený ryk pseudodemokratických stran je veden strachem, že zjistí li voliči, že to byl jejich další podraz, v Parlamentu jsou naposledy a budou si houfně hledat zaměstnání. Proto to šílené řvaní účelově všemi opakované, že Babiš až do vyšetření musí odstoupit. A na podkladě těchto skutečností je třeba se dívat na tanečky o vydání Babiše, o žádost těsně před volbami a ještě neoschl volební inkoust a opakovaná žádost a 24 hodinové útoky mainstreamových médií v čele se zářnou Čt24.

Jako nevolič ANO se k tomuto vyjadřuji jednoznačně: slušní, nezkorumpovaní poslanci musí tentokrát Babiše nevydat. Až příliš to smrdí účelovostí a podvodem se součinností policejní justiční zvůle.