Tenhle - v Listopadu tolikrát skandovaný havlovský slogan zněl moc ušlechtile, ale stejně jsem nechápal proč okamžitě nezakázat komunisty - exemplárně nepotrestat zlo!

 

Od té doby se mnohé změnilo. Nerad to říkám, ale komunisti, z kterých už dávno nejde strach, dnes převážně mluví a jednají možná racionálněji nežli současná, poněkud zběsilá, tak zvaná pravice, či liberálové reprezentovaní ODS a TOP09 a to ani nezmiňuju všechny ty kecálky od socialistů, Pirátů a další exhibicionisty.

 

Skvěle to v diskusi pod článkem, kde jsem zmiňoval tyhle politické zoufalce, co se snaží na tragický Únor 48 naroubovat ty své žabomyší války se Zemanem a Babišem, vystihl Marek Cozl:

„...vzaly si údajný boj proti komunismu jako hlavní volební program dneška. V souvislosti s tím se mi líbil citát z G.K.Chestertona, který uveřejnil Václav Klaus mladší v pátečním Reflexu: “Bojovat s bývalými tyrany a zastaralými předsudky vyžaduje asi tolik odvahy jako bojovat s vlastní babičkou...“

 

Určitě nejsem sám kdo si klade otázku - proč dnes tolik relevantních politiků blázní, straší vyčpělými komunisty a oslabeným Ruskem?

Tu hloupost si vysvětluju tím, že současná společnost se zřejmě neobejde bez nepřítele, bez strašení...

 

Po těch takřka třiceti letech, bohužel, dost dobře nelze konstatovat, že – Nejsme jako oni!

 

Zveřejněno se souhlasem autora

josefhavranek.blog.idnes.cz