V centru Prahy se dnes odpoledne uskuteční 15. ročník akce Kulturou proti antisemitismu. Součástí veřejného shromáždění bude Pochod dobré vůle. Jeho účastníci vyjdou ve 14:00 z náměstí Franze Kafky, před Rudolfinem uctí památku obětí holokaustu a připomenou si 70. výročí založení Státu Izrael, píše ČTK.

 

Cílem akce, kterou pořádá Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém, je mobilizovat občany, jimž není lhostejný narůstající antisemitismus v Evropě. Účastníci budou mít možnost podepsat na místě petici proti antisemitismu, kterou iniciovala senátorka Daniela Filipiová pod názvem

 

www.vsichnijsmelidi.cz

 

Ne, to skutečně ne!

Vřelý souhlas, pokud součástí bude i protest proti genocidě Palestinců a provolání k vládě Izraele, že okupovat cizí území je mezinárodní zločin.

Nikde totiž nevyšlo v známost referendum, že by Palestinci chtěli být součástí Izraele jako občané Krymu. Přitom na Rusko stále vytváří sankce, zatímco Izrael...

 

 Příklad

Jenom v roce 2014:

Podle OSN zahynulo v téměř dva měsíce trvajících bojích přes 2100 Palestinců, z toho přibližně 500 dětí. Na straně Izraele je 68 mrtvých: 64 vojáků a 4 civilisté.