Když vono je to levný, slyšíte před nástupem do autobusu hromadných výprav směr Polsko. Když vono je to levný, slyšíte důchodce v krámech. Když vono je to levný, říkají i maminky s malými dětmi.

 

Já tu slevu nechci zadarmo - Šimek Grossmann

„SZPI považuje za zcela nepřijatelné, pokud některé subjekty na trhu dosahují pro spotřebitele atraktivních cen díky zfalšování obsahu, kdy klamavě sníží podíl nejnákladnější složky potraviny a tyto výrobky jsou následně ve velkých objemech nabízeny v rámci tzv. letákových a slevových akcí,“ řekl Klanica.

 

 

A polská zlodějna alespoň nezabíjí, zatímco další...

"Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila v tržní síti další případ jablek z Polska s nadlimitním obsahem pesticidů," uvedl mluvčí SZPI Radoslav Pospíchal. Šlo o nebalená jablka odrůdy Gala, šarže V805223456. Do Česka se jablka znovu dostala z Polska, jako už ve čtyřech letošních případech. Dodavatelem této šarže byla společnost Bakker s.r.o., jablka se prodávala v obchodním řetězci Albert. Inspektoři vadnou várku objevili v Novém Jičíně.

Chlorpyrifos je pro člověka toxický. Narušuje funkci hormonů v lidském těle, riziko představuje především pro těhotné ženy. I nízké vystavení tomuto pesticidu může vést k poškození mozku dítěte. Mezi následky otravy patří pocit sucha v krku, poruch a spánku, zhoršení paměti, bolesti hlavy, poruchy řeči. I v lednu bylo totéž: Brno - V polských jablkách odrůdy Šampion našla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) sedmkrát více pesticidů, než je zákonný limit. 

 

 

Ta rakovina z Polska se sem valí celá léta, "ale když je to tak levné"!

 

Státní veterinární správa nařídila okamžitě stáhnout z trhu vejce od polského dodavatele. Jejich příjemci byly v Česku obchodní řetězce Tesco, Ahold a Kaufland a jedna zpracovatelská firma. Podle informace obdržené systémem rychlého varování RASFF jsou vejce zdrojem původce salmonelózy v několika evropských státech.

Policie v Polsku podle místních médií zadržela desítky tun prášku ze sušených zkažených vajec. Obsahoval několikasetnásobně více nebezpečných bakterií, než povolují normy.

Státní veterinární správa (SVS) vrátila do Polska zásilku dvanácti tun závadného strojně odděleného masa. Zásilka byla určena výrobci v Jihlavě. Informovala o tom SVS v tiskové zprávě.
Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje na zásilku více než čtyři sta kilogramů vepřového masa, zejména panenky z Polska, která obsahovala nadlimitní množství reziduí antibiotika Doxycyklinu.
Státní veterinární správa (SVS) od konce května zkontrolovala 200 zásilek drůbežího masa. Zpět pa odesilateli vrátila celkem 46 tun masa. Ve všech případech do Polska.

V kategorii mléčných výrobků podle inspektorů ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce nevyhovělo máslo z Polska od firmy Laktopol. "Výrobek obsahoval méně mléčného tuku, než bylo uvedeno na obalu a než je stanoveno pro máslo v příslušném právním předpisu," uvádí se na webu Potravinynapranyri.cz. Tento výrobek navíc obsahoval více vody, než je stanoveno pro máslo v příslušném právním předpisu.

 

I na to už jsme si zvykli

Zdroj: https://www.denik.cz/ekonomika/veterinari-vratili-do-polska-12-tun-zkazeneho-masa-20121109.html

 

 

Jediné logo garantuje kvalitu potraviny české, ale to Jurečkovo (KDU-ČSL) to není!

Naše jablka posílána na černo do Ruska, i když údajně nemáme! Co dělá vláda? Skutečně v Rusku platí víc?