Asi si skoro každý všiml, že všichni jásají a opačně, opozice toho kterého si vždy do "své" opozice kopne. Je ta dohoda tak geniální, nebo je ta dohoda tak "geniální", že každý politik bude muset před svým národem odkrýt svou zakrytou tvář?

 

Chytrolíni, nic jste nevyhráli, vzkazuje po pádu kvót sluníčko z kavárny Martin Fendrych

Myslí tím Merkelovou, která jásá? Nadšený svazák EU Fendrych určitě ne.

Myslí tím Babiše, Kurze, Orbána či dokonce Zemana?

Ano i ne.

Tak kde je ta šifra, ze které vzejde černý Petr?

Právě v oné jakési "preambuli".

Nebo spíše v osobní a vnitrostátní zodpovědnosti a statečnosti, kterou zaslepené genderově-extremistické sluníčkové nátlakové skupiny nenašly.

 

A už se práší za kočárem: Ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) Martin Rozumek řekl v pátek v pořadu Interview Plus:

Česko by zvládlo přijmout i 500 tisíc prověřených migrantů.

A přesně o tom je dohoda: dohodli jsme se o tom, že jsme se dohodli. Každý ať uváží, kolik migrantů si vezme, my nic nařizovat nebudeme. A Orbán jásá. Přijme pár perfektně prověřených migrantů a nikdo už mu nebude vyhrožovat. A nástává poplach u dvou razantních států. Vlastně údajně vůdců.  Slováci a Češi byli razantně proti. Babiš byl proti. Pak se vrátili domů, Orbán oznámil to, co vždy říká, že splní,  slovenský premiér Peter Pellegrini už couvá a opatrně tvrdí, že nikoho nepřijme, ale těch 12000 prozatím by mohl a Babiš?

A Babiš? Nechme se překvapit, jak ten skvělý Babiš napínající svaly v televizi  dodrží nulovou toleranci. SPD vyhnal a urazil s proslovem, že to zvládne také. Zatím Merkelová tvrdí, že Babiš slíbil, zatímco Babiš se ježí, že neslíbil.

 

Již  jednou přes celé Čechy zaznělo proroctví:

„Lomikare, Lomikare! Do roka ha do dne budeme spolu stát před súdnú stolicí boží, hin sa hukáže, hdo z nás “.