Víte, co je Matrjoška? Panenka, kterou lze rozložit a jež v sobě skrývá několik dalších čím dál menších dřevěných panenek. A co má společného s TOP 09? 

Starosta Prahy 5 Pavel Richter (TOP 09) vyměnil růžový tank za torzo tanku aby zakamufloval podvod s dotacemi na květináče. Udá nyní v Bruselu TOP po Čapím hnízdu sama sebe za květináče v květináčích?

Praha 5 prodávala 66 obřích betonových květináčů, které nakoupila za miliony před několika lety. Jeden obří truhlík bylo možné koupit za 35 tisíc korun, tedy za stejnou cenu, za jakou je pořídila, vzkázala TOP  na Praze 5. Zbylých 179 květináčů až do konce roku 2018 musí zůstat na území Prahy 5, jinak by městská část musela dotace vrátit. O záměru, jak s nádobami se stromy naložit, informoval nový radní Prahy 5 Jan Smetana. „Necháme vypracovat studii, zda by bylo možné část truhlíků zakopat pod zem,“ řekl Smetana. Podle Smetany by i na umístění truhlíků do země mohla městská část získat peníze z evropských fondů. Příjem dotace v minulosti pozastavilo ministerstvo financí. Starosta Radek Klíma (také byl TOP 09) pak upřesnil, že toto je jedna z možností. „Zabýváme se i dalšími variantami.
Prioritou pro nás je, abychom získali evropskou dotaci,“ doplnil starosta z TOP 09.
Praha 5 starosta Richter (TOP 09) propaganda splněna

 

Přestěhovat truhlíky do stínu také nelze. Kvůli dotaci

Strom zastaví svůj růst, shodí listy, a až vysoké teploty pominou, tak znovu zezelenají. Tím, že se dostanou do vegetačního klidu, mohou v menším množství čerpat vodu a pozastavit svůj růst. „Stromy zaléváme pouze několikrát týdně, mají pocit, že prší a vláhu si podrží. Když je budeme zalívat častěji, tak se uvaří, teplota rozpálí květník a z truhlíku se stane papiňák. Strom by se uvařil,“ vysvětlil Zeman.

Radnice nemůže truhlíky přestěhovat někam, kde by na stromy v případě veder tolik nepražilo slunce.

„S květináči ani jejich zelení nemůžeme hnout, jinak bychom nedostali z Unie slíbenou dotaci 14 milionů korun,“ uvedl člen zastupitelstva, předseda politického klubu ČSSD Jan Smetana.

 

A jak se vymyslelo, tak se stalo. Jenomže zatímco Jančík myslel zakopat květináče na zrekultivování ulic a přidání zeleně, hvězdná pěchota z TOP 09 a ČSSD to udělala doslovně. Do zeleně formou Matrjošky zakopala květináče, aby byla zeleň v zeleni a do nich zakopala plevel. A vlastně někde torzo stromečků.  V teplu schazující zeleň. A čeká, až uběhne rok 2018 a květináče se nějak zlikvidují.

Matrjoška
Květináče v květináčích, vlastně v obrubníkové zeleni

A takto se nakládá s Evropskými dotacemi všude.

Kdyby se zrušily, byli bychom na tom daleko lépe a paradoxně bychom ušetřili. Bohužel je dotační komunismus zpět.

To nemá chybu

 

 A počkáme si v klidu, až podvod přejde do roku 2019:

ale kdo ztráty zaplatí?

No přece něco jako

"ZELENÁ ÚSPORÁM EVROPSKÝCH HODNOT"...

Vlastně to zaplatíme my a politici získají body, jak se pro nás obětovali!

 

A Čapí hnízdo?

Jak je to o tom přísloví: "Zameť si před svým prahem"?