Do publicistických pořadů veřejnoprávní televize smí  zástupci 39% občanů České republiky a občas jako "exot" zástupce oněch 61%, který je navíc zesměšňován, urážen a dehonestován, bez možnosti vyjádřit uceleně věcný názor výhod a nevýhod člena Evropské unie!

 

Ne v Rusku, ale u nás je skutečná totalita!

 Podle euroskopu.cz ukazuje EUROBAROMETR, že v době údajné největší prosperity Čechů je pro Evropskou unii nádherných 31%, což dává naději do budoucna...

 

To není vtip, ale oficiální údaj:

Prý nejlepší výsledek šetření od roku 1983

Nejlepší výsledek za posledních 25 let. I když Češi ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi tolik optimističtí nejsou, výsledných 39 % i tak ukazuje, že od loňského roku přibylo 10 % lidí, kteří jsou přesvědčeni o tom, že členství České republiky v EU je dobrá věc.

 

ALE!

Dle všech údajů už je ekonomická situace Evropské unie za zenitem a především Česká republika je závislá na vývozu. Dnes dokonce šílených 83% vývozu má jeden směr. Západní. A dělová palba z USA a Číny o clech už nenechává chladným ani mezinárodní instituce zabývající se světovou ekonomikou.

 

Jak bude vypadat český EUROBAROMETR, až krize skutečně vypukne?

I v České republice má podle eurobarometru.cz  největší skupina (42 %) k Evropskému parlamentu neutrální postoj, negativní image má EP pro téměř jednu třetinu (31 %) respondentů. Podíl občanů, kteří na Parlament nahlížení pozitivně, vzrostl od loňského roku na současných úžasných 25 %.

 

Na rozdíl od 51 % Evropanů, kteří se o volby do Evropského parlamentu zajímají, má v České republice zájem pouze 22 % respondentů. Stejně jako ostatní Evropané vidí Češi jako nejdůležitější téma předvolební kampaně otázku přistěhovalectví.

Zatímco v ostatních zemích patří mezi další důležitá témata boj proti nezaměstnanosti mládeže a hospodářství a růst, pro Čechy jsou prioritou ochrana vnějších hranic a boj s terorismem.

 
Autor: Euroskop
Odbor komunikace o evropských záležitostech (OEZ) Úřadu vlády České republiky je součástí Sekce pro evropské záležitosti, kterou vede státní tajemník pro evropské záležitosti Aleš Chmelař.
 
 EPO