K neštěstí netřeba patetické vyjádření. Je to smutné, ale nemůžeme víc dělat. Co však musíme důrazně při takovýchto neštěstích, je poukázat na ty, kteří jsou jako hyeny. Páni pseudoredaktoři. Dámy pseudoredaktorky. A hyena demokratická.

 

Pouze ve zkratce: vystoupí ve veřejnoprávní televizi Romancov, Fištejn, Votápek, nebo demokratické dominium, nebo chcete li kondominium parlamentních "taky demokratických stran" a začne urážet západní Evropu, že to neštěstí připustí, jako to dělají při neštěstích v Rusku či Číně? Samozřejmě že ne, politický hyenismus je prostě... Politický hyenismus.

 

13 mrtvých horníků

A druhý postřeh: vezme se ze státního rozpočtu několik miliard a dá se vždy horníkům dlouhodobé odstupné. Pak výbuch a...? Pic kozu do vazu. Výbuch je v České republice na Moravě v Karviné a v Polsku je státní smutek! Neměli by ti, co rozkrádají státní rozpočet na prapodivné machinace tyto peníze vrátit? Kde se tam vzali Poláci, když Češi dostali velké odstupné, aby zmizeli?

A do třetice: je divné, že u neštěstí jsou často Poláci a vždy se tam kolem točí myšlenka: kolik předpisů porušili ve Velké Británii, Rakousku, Německu, České republice a vždy za to může údajně stát, ve kterém pracují. 

 

Takže opakuji: hluboká soustrast, ti mrtví za to svinstvo nemohou. Ale měli by před veřejnost předstoupit nyní ti, co rozkrádají rozpočet a teprve, když se stane neštěstí, výkaly vytečou ven!