„Už tu nejde o úvahy, kam patříme. Jde o vystoupení vrchního velitele ozbrojených sil, jímž zpochybnil zahraničněpolitické a bezpečnostní ukotvení České republiky jako spojence,“ uvedl Fischer v tiskovém prohlášení.

 

A prezident Zeman se z toho asi zhroutil, protože jinak si ty zhovadilosti o Venezuele z úst Zemana nelze vysvětlit. Prý podle Ústavy Venezuely má právo většinový parlament prezidenta odvolat. A protože měl většinu, prý Madura odvolal a náš prezident ho už jako prezidenta nebere. A dále naznačil, že ta většina, co nemá ráda Madura, prý nemá většinu, protože ji má Maduro a tudíž zmanipuloval volby pro sebe.

Jak se to dá technicky zvládnout? Jak je možné, že nezmanipuloval volby do parlamentu? To už nebylo vysvětleno. Zato začal tvrdit, že je ve Venezuele děsivá inflace. A pan ekonom Zeman byl překvapen, když ho ředitel Soukup upozornil, že je to sice pravda o hrozivé inflaci Venezuely, ale že to je zásluhou sankcí, které USA uplatňují na každého, kdo se jim nelíbí.

 

Můžeme dodat, že sankce, vyhrožování a embarga jsou především na státy, které mají ropu a zlato a Venezuela jimi oplývá vskutku nadmíru. Dokonce má ropu nejkvalitnější a tu drzost prostě USA nesnesou. Exxon Mobil, který Venezuelu okrádal na všech frontách Chávez vyrazil a USA jsou proto nepříčetné. A kombinace sankcí a blokády, stejně jako okradení o desítky miliard dolarů, stejně jako zlato ukradla Velká Británie...

Prostě prezident Zeman je v pozici střelce, který zastřelí soupeře a pak žasne, že je z toho mrtvej...

 

Pane prezidente Zemane, možná jste poprvé nadchl lepšolidi z kavárny, a možná Vás pochválí dokonce i soudně uznaný opilec Šafr z FORUM 24 včetně Drahoše,  Fischera, Evropských hodnot a České televize, ale nedovolujte si z nás, obyčejných lidí dělat blbce.

 

Diktátor z USA nemá právo svrhávat vlády, zabíjet lidi a podporovat ty, kteří se stanou jejich lokaji!

 Mimochodem, ta zoufalá situace ve Venezule je zajímavá, když tam občané mají dvakrát vyšší životní úroveň než lidé na Ukrajině. Prostě jste ulétl a měl byste se jak Madurovi, tak nám, slušným občanům za tuto podpásovou ránu omluvit.

Největší fraška skloubená s terorismem totiž je, že Venezuele USA ukradnou desítky miliard dolarů a pak jim za jednu miliardu z peněz lidí Venezuely nabídnou "humanitární pomoc". Ta pomoc je asi tak humanitární jako "humanitární bombardování" Jugoslávie. (Srbska)

A úžasné je, jak to schroustla ČTK. Ihned vydala prohlášení, které vyslovil Zeman, skromně vynechala vše, co bylo vyřčeno proti USA, desítkách miliard dolarů, blokády, sankce, a zůstalo pouze to, že tam je inflace. Ale pozor:  lidé nestudovaní sice neznají přesné paragrafové znění, ale intuitivně vytuší, co je a co není dobré! Tak to bylo po dobu věků a tak je to i dnes!

Opakuji, pane prezidente Zemane, nepokoušejte se dělat z obyčejných lidí blbce! Zatím stáli při Vás. Zatím...