To není vtip! Chytrému napověz, hloupému dolož, šmejda nakopni. Tak by se asi dala parafrázovat zviditelňovací akce senátních extremistů, které nedákáže národ zrušit a vyhodit.

 

(ten hydrocefalus samozřejmě není Šmarda, je to pouze silně ironický příklad pro pochopení) 

Těm, jejichž I.Q. je inkluzivně na nejnižších hodnotách polopaticky

Těžko říci, kdo je v Senátu extremista, kdo lump a kdo hlupák. Ale skoro unisono národu tvrdí, že jejich kvality mozkově závitové jsou vysoké, až nejvyšší. Skutečně?

 

Nemusíme mít rádi Havla, Klause či Zemana, ale...

Právě demokratické pojistky jsou zárukou, že demokracie občas ještě funguje, byť má dnes na kahánku. Pokud se totiž rozhodne vítězná, či koaliční strana nominovat na ministra "hydrocefaluse s vodnatou, patnáctikilovou hlavou", protože ten schválí vše a straníci se napakují, nebo zkorumpovaného doktora Ratha, je prezident pojistkou, že nedá kulaté razítko, dokud nenominují někoho skutečně ministerského křesla hodna. Další Maláčovou s jejím vzděláním plzeňského rychlokurzu v Británii by už vláda neunesla. A trapný člen ČSSD Šmarda (to skutečně je a i poslanec za ČSSD Birke žasne) je na úrovni Bohumila Sobotky, možná ještě o level ještě níž. Tolik polopaticky.

 

Ti moudří tuto ironickou pasáž výše číst nemuseli, ti to dávno vědí.

Proto žaloba za nekonání a odkázat prezidenta do pozice kladeče kulatých razítek může vymyslet pouze nějaký totální zastánce totality, nebo spíše hlupák.

A Balík jako vykladač Ústavy by měl spiše vysvětlit, zda ministr je součástí uzavřené partičky hrabající pro sebe a pro svou stranu, nebo zastupuje občany České republiky a jim skládá účty. Pokud totiž ministr zastupuje občany, nemůže být nominován ani hydrocefalus, ani zkorumpovaný soudně uznaný nějaký doktor.

A právě prezident je poslední  pojistkou, jak národu ukázat, zde je onen muž či žena hoden ministerského křesla.

Proto je ona žaloba na prezidenta Zemana skutečně hodna onoho "hydrocefaluse s patnáctikilovou hlavou".

 

P.S. Toto je jiný úhel pohledu a zamyslete, kolik má logiky. Děkuji.