Vyšel jsem 9 tříd ZDŠ. (Plus další vzdělání) V šesté třídě jsme se učili, že my, Čechoslováci žijeme v Evropě, dokonce ve střední Evropě a jsme součástí evropské kultury. V roce 2019 Bakalovy Hospodářské noviny mají v titulku, převzatého z ČTK: 71% Čechů se cítí být Evropany. A drze napíší: Zdroj: STEM

 

A já nevím, jak s tou zprávou naložit. Já se necítím Evropanem, já jím prostě od narození jsem. Tak kdo je těch 29% neevropanů v naší republice? Mohu se cítit být Eskymákem, když jsem se narodil v České republice a nikdy jsem mezi Eskymáky nebyl? Ještě tak jsem v mládí jedl Eskymo mražené, ale to ze mě Eskymáka neudělalo. Ale když to tvrdí ČTK, tak na tom něco bude a navíc, když to je ložené správnými médii.

 

TOTO JE TITULEK HOSPODÁŘSKÝCH NOVIN

 

 

A TOTO JE ORIGINÁL

 

A pak jsem pochopil: ten článek a zprávu psal někdo z těch 29%. Ve skutečnosti STEM vydala podobnou zprávu, ale znamená vše jiné, než to, že lidé narození v Čechách nejsou 100% Evropany. Nejednalo se totiž o Evropu, ale politické uskupení podobné RVHP - dnes Evropská unie. A ta zpráva je oficiálně tato:

 

 většina veřejnosti těmto institucím nedůvěřuje

(Takže nikoliv Evropu, ale Evropskou unii a navíc je nedůvěra)

 

Zde vidíte, kdo ohýbá zprávy a jak dělá propagandu. Lidé si zafixují titulek a zpráva je přitom o něčem jiném a ještě opačně. (STEM - pochvala a slyšíme to všude kolem, tak se musí udělat lživá reklama)

 

Pozvěte Člověka v tísni a "elfy", aby to na školách vysvětlili. A přidejte k nim neprolhanou Českou televizi.

 Jak je to s tím příslovím, že kdo lže, ten krade? Jo pardon, oni nelžou, pouze ohýbají...