Také vám připadá, že se část ústavních činitelů zbláznila a skáčou, jak rowdies a hooligans kolem TOP 09 (Kolářové, Kalouskové, Hilšerové) píská? Že na jedné straně je lid (většina) a na druhé 5% extremistů Evropských lepšohodnot (asi 250 000) kteří nenávidí kde co a kde koho a někteří ústavní činitelé se z nich podělali?

 

Pane senátore Kubero,

za vlád Václava Klause jsem si Vás vážil. Nyní Vámi a paní Němcovou hluboce pohrdám.

 

Dovolte prosím, abych napsal důvody, protože to nepíši jako zkratkovitý exces, ale jako dlouhodobý pohled na proměnu Vaši i celé ODS.

Celá léta v socialismu jsem protestoval proti jednostranné demagogii, plynoucí k nám z úst stranických orgánů. V roce 1990 padla cenzura a až do roku 2000, než „spacák Ruml“ obsadil Českou televizi, tato instituce důsledně dodržovala pluralitu názorů a demokratickou svobodu slova.

Věřte, že vím, co tato slova znamenají.

Proto mě začalo děsit, jak jste po odchodu Václava Klause prudce otočili kormidlem svobody slova a začali urážet občany naší země. Nejdříve opatrně, dnes už běží kampaň o idiotství 50+, kterou vede extremistická Jourová a pokračuje to stále silněji. Drsné je, že my jsme se museli prokousat cenzurou komunistickou a uměli číst mezi řádky, aby nám nakonec nějaké komando hlásilo, že jsme tupá přestárlá generace a prakticky bychom už neměli žít. (Toto neříkáte Vy, ale následné s tím souvisí.)

Nyní fakta: že paní Němcová zešílela, a pokud se nestane její pravda kánon, začne nenávistně urážet a opovrhovat každým, kdo si dovolí nenadávat na Rusko a Čínu dnes vidí už každý.  Jedná se i o nás, kdo jsme protestovali každý rok „na Palacha a 21.srpna“ na Václavském náměstí proti okupaci. A toto se stalo folklorem skupiny, která má jediná právo na pravdu. Je to trapné, ba co víc, strašné. Jakoby na nás opět dýchl bolševický zloduch.

A Vaše vyjádření s Čínou a čínským Tchaj-wanem už nelze chápat vůbec: dříve jsme lezli do zadní části komunistické Moskvy, nyní se plazíte pod americkou pýchou. Přitom ta americká pýcha je trilionový dluh a miliony mrtvých od roku 1955 počínaje válkou ve Vietnamu, upalováním a znásilňováním holčiček v My Lai až po rozvrácený Irák, Libyi, skoro Sýrií a Venezuelou konče, než tam zakročilo Rusko, a to vše pouze pro mamon a černé zlato.

Adorujete Hongkong, Tchaj-wan, ale nikde jsem neslyšel, že byste Vy, či další senátoři, povolali za brutalitu Španělů na Katalánce španělského velvyslance a žádali okamžité propuštění politických vězňů. A to neházeli bomby, neničili auta, ani nevyprovokovali násilí jako v Hongkongu. Pouze udělali referendum stejně jako na Krymu. Tak kde je v roce 2019 skutečná demokracie a kde totalita? Vážně se musí předseda senátu plazit před vůdci z USA jako soudruzi před vůdci z SSSR?

Vážně Vám není stydno ohýbat páteř, když jste se dříve choval (alespoň navenek) jako rozený demokrat?

V roce 1967 vyšlo v tisku: není svoboda a pluralita kapitalistická, či socialistická. Svoboda a pluralita buď je, nebo není.

Sám si odpovězte, v jaké se fázi nyní nacházíme. A přidejte si žádost, aby byl brexit opakován tak dlouho, až to občany v Británii přejde, či jako stejnou hloupost linoucí se k nám ústy chytrých, lepších, že po brexitu tam lidé umřou hlady, nebudou mít léky a my budeme zavírat továrny. Zhovadilost non plus ultra. I my se se Slovenskem rozdělili…

Pane senátore Kubero, dřív jsem volil ODS a Vás si vážil. Dnes už to neplatí. Mohl bych popsat mnoho stran a dávat další důkazy. Zbytečně. Toto stačí. Buď pochopíte, nebo ne. A vězte, že takto dnes je zklamáno víc jak 50% občanů země české. Lid, který má jasná, nikoliv mlhavá zdůvodnění. Exaktně popsaná.

A technická na závěr: 15 let po strašné nacistické válce jsme opět s Německem navazovali kontakty. Přes desítky milionů mrtvých. Rusku obyčejnou okupaci, kterou běžně dělají USA po celém světě to nejsme schopni zapomenout ani po třiceti. A promiňte, pokud nějaký extremista napíše, že v Rusku je totalita, tak není rozumově extremista, ale hlupák. Přesněji řečeno: extremistická minorita, protože většina lidí už nad tím v České republice také trochu mávla rukou. Je rok 2019…

Můžete se vymlouvat, ale to je tak asi všechno, co můžete.

Petr Pokorný

 

Zatím bez odpovědi a ani ji nečekám. (Mimochodem, kdo dnes ví, že Čína protestovala proti okupaci Varšavských vojsk v Československu, zatímco USA se na Vietnamu a naší okupaci se SSSR dohodly? A ani jsme jí nepoděkovali.)