Pokud se právník Parlamentních listů podívá do zdůvodnění rozsudku JUDr. Moniky Vackové, nejdříve se musí mlátit smíchy, pak rozčílit a následně zesměšní tuto soudkyni. Je to totiž příšerné. Ale popořadě. 

 

Dávat žalobu na FORUM 24 je mimo chápání, protože úroveň tohoto pokleslého webu, který vede soudně uznaný opilec Šafr a jehož články jsou mimo úroveň slušnosti se prostě nedělá. Ale je to věc právníků Parlamentních listů a rozsudek je takový, jaký je.

Co je však skandální a domnívám se, že paní soudkyně velice silně pokulhává za všeobecným vzděláním: měla by okamžitě absolvovat kurz dějin země české. Pokud si zdůvodnění přečte normální člověk a má sílu to vstřebat, pochopí, proč rozsudky trvají tak dlouho. Ukažme na nejvíce bijícím zdůvodnění, proč jsou údajně Parlamentní listyProblémem senátora Valenty není jen střet zájmů, ale ruská žumpa jménem Parlamentní listy“, jak nazvala tuto kauzu.

  1. Paní soudkyně vůbec netuší, co je základem zpravodajství. Že to, co vytýká Parlamentním listům je naopak základem pluralitní svobody a demokracie a že na svobodné informaci podané formou "status quo", neboli "syrovou, nezkreslenou informací" byla založena západní demokracie, než do informačních sfér začaly pronikat dílčí zájmy a lobismus.
  2. Že občané mají právo znát nezkreslená fakta, což není totéž co pravda, protože tu lze mnohým způsobem ohýbat. Pokud by totiž média fungovala na bázi Parlamentních listů, nikdy by nevznikl jak román Orwell 1984, tak ani úžasná "Ekonomická sofismata" Claude Frédérica Bastiata "Co je a co není vidět": Rozbité okno
  3. Čímž docházíme k poslední fázi mediální: svobodu a demokracii neohrožují různé názory, ale dogmata, manipulace či dokonce sprosté osočování, kde právě výraznou roli hrál a dle výpadů možná stále hraje alkohol čišící z výraziva pana Šafra. Což dokládá i neuvěřitelný výpad, který sama paní soudkyně citovala, aniž ho odsoudila, byť to asi osobně nenapsal on (Je to prostě provozovatel té nejhnusnější ruské žumpy na českém internetu, která se výrazně podílí na prohlubujícím se rozvratu české společnosti, na ruské hybridní válce proti západním demokraciím a tím výrazně přispívá kudržování oligarchy Andreje Babiše u moci. Jedná se o asociální médium, které na sebe váže všechny odpůrce polistopadové demokracie a frustrované příznivce někdejší zločinecké diktatury. Fakt, že provozovatel tohoto odporného hnoje patří do senátorského klubu Občanské demokratické strany, je proto velký problém a je čas se proti tomu ozvat...Neměl by tam být proto, že vlastní média, která jsou nedemokratická, proruská, dezinformační a nebezpečná. Spoluprací s Valentou je největší opoziční strana legitimizuje stejně jako všichni politici, kteří se s Parlamentními listy baví, legitimizují jejich existenci. Je to úplně stejné jako chodit do TV Barrandov nebo spolupracovat s vydavatelstvím Mafrastejně nebezpečné.)

Neuvěřitelné množství urážek, sprostých výpadů a osočení, aniž se jde k meritu věci, mělo přimět paní soudkyni JUDr. Moniku Vackovou k jasnému odsouzení, nikoliv odmítnutí žaloby. (I když slušný člověk se skutečně neponíží k žalobě na takováto pokleslá média) Každopádně médium či web, který místo informací nebo opozičního názoru jenom uráží a špiní nemá s novinařinou a mediálním názvem nic společného, což paní soudkyně ledabyle přehlédla.

Nejsme schopni posoudit rozsudek dle věcného hlediska (bod č.9) kdo a jak má právo dávat žaloby apod., takže tento text neposuzujeme rozsudek z tohoto hlediska, ale čistě z věcně faktického a mediálního.

Takže nyní jedna ze šokujících důvodových zpráv - citujeme doslovně:

bod 15.

Žalovaná (FORUM 24) předložila celou řadu článků zveřejněných v Parlamentních listech, jimiž prokazovaly důvod svých tvrzení a názorů vyjádřených ve sporném článku. Prokázala jimi mimo jiné, že v Parlamentních listech publikuje Jiří Vyvadil., zakladatel facebookové skupiny Přátelé Ruska, na níž dle svých vlastních slov vyjadřuje podporu současné (ruské) vládě a prezidentu Putinovi (viz printscreen facebookové skupiny Přátelé Ruska). Ve svých článcích adoruje Rusko, jeho historickou úlohu současnou i minulou i jejího prezidenta a tvrdí též mimo jiné, že „Plzeň osvobodili vlastenci sami a Američané jen přijeli na dobytá místa“ (viz články „Přátelé Ruska vČeské republice chtějí jiný svět“, „Jiří V.: Díky Rusko“, „Jediný pokyn Putina a kabaretní vojenský puč Trumpovy loutky Guidóa se sesypal...“, „Přátelé Ruska v České republice přeji Donaldu Trumpovi v dnešní debatě skvělý úspěch“).

Toto zdůvodnění děsí: za prvé nikdo, nikdo nemá právo kádrovat dle barvy kůže, dle náboženského přesvědčení, dle příslušnosti k rase či národu. Už toto je hrozivé, diskriminační a těžko se hledají slova: mám nenávidět Slováka, Brita či Rusa jen proto, že to nějaký vůdce nařídí? Jak je možné, že paní soudkyně jde naprosto proti duchu demokratického světa? Mít rád nějaký národ je zločin? Přát Donaldu Trumpovi úspěch je zločin?

A nejhorší : paní soudkyně z naprosté neznalosti dějin České republiky (nechce se ani věřit že by to bylo z rasismu a nenávisti) zpochybní všude dohledatelná a doložitelná fakta:

 

Plzeň skutečně neosvobodil Patton a americká armáda, ale vjela už do osvobozené Plzně. Dokonce tam nepadl ani jeden americký voják. Je to historická skutečnost a tím se stává rozsudek nevěrohodným, až skandálním. Plzeň se osvobodila sama: 5. května začali strhávat lidé německé nápisy bez vedení  plzeňského Revolučního výboru. V 10 hodin  pronikli ozbrojení občané i s Dr. Křepinským  do radnice  a zajali německého starostu Waltera Sturma a Karla Wilda. Teprve pak se začali scházet  ve Zbrojnické ulici  i jiní členové  onoho národního výboru.  Vešli  už do vyklizené radnice  a podepisovali tady slib věrnosti  Československé republice. Dr. Křepinský se za této nepřehlédnutelní situace  s Obwerbürgermeistrem Sturmem odebrali do německé komandantury na Klatovské třídě. Jednali  s generálem von Majevskim, ale ten nechtěl odstoupit. Následně ve Škodovce hasiči a zaměstnanci  odzbrojili německou závodní stráž. Zmocnili se zbraní a střeliva  a tři tanky vyjely do Plzně.  

A teprve následně 6.května okolo osmé hodiny ranní totiž vjely do centra města rychlé obrněné vozy US ARMY, lehké tanky a terénní vozy označené bílými hvězdami a pokryté šeříky. Jejich cesta vedla nejdříve do středu města, na náměstí Republiky. Zde se jim i přes studený déšť dostalo nadšeného přivítání Plzeňany, kteří je již zde pohostili známým plzeňským pivem. (Jasně, občas byly nějaké přestřelky zapomenutého šílence v kopuli věže, ale v ulicích pochodovala děvčata a z 6.května jsou vidět v Plzni samé veselé tváře, nikoliv zákopový a osvobozovací boj například z téhož dne narozdíl od Prahy 4 "Na zelené lišce".) A pak se vzdalo kolem 3000 nacistů do rukou US ARMY. Bez boje!

(Oficiální archiv Plzeň)

Je skandální, je přímo děsivé, když paní soudkyně soudí na základě dezinformace, nebo si poplete (snad nikoliv úmyslně) naše dějiny a veselé tváře amerických vojáků zamění za děsivé boje u Dukly v čele s největším prezidentem generálem Svobodou. Sice se říká, že po příjezdu americká armáda bojovala, ale spolehlivě lze dokázat, že tam nepadl ani jeden americký voják. Pouze osamělí střelci ještě ohrožovali životy, ale už odpoledne byl naprostý klid.

 Každý slušný občan musí v sobě uchovat víru, že v odvolacím soudu tyto skandální přehlednutí najdou odezvu a pravda zvítězí. I když lépe vystižné: fakta zvítězí!

_____________________________________________________________

 PROČ?

25. dubna 1945 brzy ráno. Z Velké Británie odstartovalo 307 amerických bombardérů B-17, známých jako Flying Fortress (létající pevnosti). Nad Plzeň jich doletělo 276.

První bomby dopadly na Plzeň před půl jedenáctou, bombardování továrny začalo ve tři čtvrtě na jedenáct. Během 50 minut trvajícího náletu svrhli letci na továrnu 526 tun bomb. Škodovka hořela deset dnů a zničena byla téměř ze tří čtvrtin, jak dokazují i dobové fotografie iROZHLASu. Zničeno bylo i přes 300 domů ve městě. Proč? Několik bomb dopadlo také na plzeňské letiště. Přestože před náletem varovalo obyvatele Plzně české vysílání BBC dvě hodiny dopředu, vyžádal si nálet 76 obětí.

Na konci války! Možná toto měla paní soudkyně na mysli, když psala o hrdinné americké armádě na konci války...?

 

 Odkazy - zdroje

2407508-21cm_7_2019_30_003.pdf

https://ct24.ceskatelevize.cz/media/3010385-praktiky-parlamenich-listu-podle-rozsudku-soudu-demonizace-manipulace-a-apel-na-strach

A proč se o tomto nepíše? Na konci války...Zmasakrovaných 38 dětí i s paní učitelkou!

Zkuste dohledat na internetu zmasakrování třídy, ze které je toto foto. V mainstreamu, na webu České televize a ve všech dalších veřejnoprávních médiích. Prostě o tomto maskaru se prakticky mlčí a kdo to nezažil, neví! Zbyl dnes pouze malý nápis. Co Vy na to, paní soudkyně, která neadoruje Rusko?

Toto Člověk v tísni a učitelky ve školách neříkají - neví, nebo mlčí!

SKANDÁLNÍ

Utajený oficiální důkaz, že to není dezinformace

A původní deska