A hvězdná pěchota Čt v čele s Janem Jůnem (externí komentátor a londýnský korespondent) pláče nad demencí britského obyvatelstva, které se nechalo opít rohlíkem. Britové musí pochopit, že jsou blbým národem. Královská společnost přece varovala a ti blbečkové neposlechli.

 

Fascinující je výstup v Čt ve 22:00: pluralita názorů  (kodex České televize) dodržena. Komando 5 (slovy pět) prounijních fanatiků vysvětluje národu, jaká je pravda a láska k Bruselu. Z 60% lidí proti EU tam není ani jeden zástupce. Jediný pravdoláskař Vondra, který je pouze pro EU z 75%, zastupuje opozici. Úžasná demokracie a pluralita. Co na to RRTV? A co Šarapatka? To je vyváženost a kodex šel kam? Hádejte...

 

Pravdou je, že excelentní fyzik Stephen William Hawking či nositel Nobelovy ceny Paul Nurse byli a jsou včetně celé Královské společnosti (britská učená společnost neboli akademie pro podporu věd) ostře proti brexitu, protože údajně na tom Británie těžce prodělá.)

 

Do roka a do dne

O vědcích se často říká, že géniové jsou primitivové pro život. A je úžasné, že většina občanů celého světa se bude moci přesvědčit, zda tato teze dlouhodobě užívaná je pravdivá, nebo ne. A poprvé v životě si to obyčejný lid může ověřit.

 Myslící lidé jsou totiž přesvědčeni, že svoboda a volný obchod bez byrokracie stačí a Britové to brzy ucítí.

 

Excelentní veřejnoprávní žvásty:

Chmelař (ČSSD) vysvětlil, že pravidla se dodržují, a to je ta údajná byrokracie. Tento mladý muž by mohl reprezentovat RVHP - tenkrát také byrokracie byla kontrola pravidel a kontroloři kontrolovali kontrolory, co kontrolovali jednoho človíčka, co pracoval.

Další génius myšlenky:

Prý tu (hrůzu) lidé už vidí a proto už nemluví o czexitu. Nikdo jiný moudřejší to nevyslovil, než samotný kníže pán Karel Schwarzenberg. A samozřejmě si neodpustil urážku Borise Johnsona, že je to jakýsi divný člověk, který přišel odněkud od Soči, byl vyhnán Rusy a přišel přes Turecko, byť se narodil v New Yorku. (Ta nenávist a urážky je bezbřehá)

Technická: otec Borise Jonsona byl ekonom a spisovatel Stanley Johnson, se v roce 1963 oženil s umělkyní Charlotte Fawcett, se kterou se seznámil na Oxfordské univerzitě. Téhož roku odjeli do USA, kde Stanley Johnson studoval na Kolumbijské univerzitě. Jejich syn Boris se narodil 19. června 1964 v New Yorku na Manhattanu, od narození tedy měl britské i americké občanství. Předkové jeho otce pocházejí z Velké Británie, Francie a Německa. Patří k nim mj. i král Fridrich I. Württemberský či britský král Jiří II. A teprve prapraprapředkové jsou z Ruska a Turecka.) Nenávist pravdolásky teče...

A plakající "Špidla zdroje jsou" na závěr: podle mě důvody pro Evropskou unii jsou a ta se bude dále integrovat.

 

A co lid, oněch 400 milionů občanů Evropy, nezaháčkovaných na penězovodech EU a pro tyto nadřazené vydělávající? Kolik bere důchod z EU za naše daně pan Špidla? Jasně, že o tyto pašalíky nechce přijít stejně jako Jourová. Ale otázka zní jinak: chceme tyto vyžírky a flákače nadále platit, nebo nám Británie ukázala cestu?