Vytisknout

Možná jsem hloupý, nebo se Češi vymykají celému západnímu světu. Kdo rozlouskne ten oříšek? Jsou Američané jako "národ" dementní, nebo Češi geniální? Odpoví na to bezpečnostní konference a skvělé mozky dezinformační, neboli údajně ti, kteří chápou dezinformaci?

 

 

Posuďte prosím sami: prý nám Rusové volí prezidenta, tvrdí Vrábel. A tak zavádí totalitu a všichni budeme jednotně volit. A kdo ne, dopadne špatně. Tomu seberou miliardy z reklam. A nechají si je. To je ta nová demokracie.

 

Stačilo údajně založit v USA několik účtů a voliči zvolili hromadně prezidenta Trumpa

V Čechách řádí Milion chvilek, Česká televize, Člověk v tísni, analytici Vrábelové a ječí na nás z amlionů jak v Orwellovi 1980, abychom nevolili Babiše a milovali Evropskou unii a výsledek?

Lidé volí Babiše, nadávají České televizi a nadávají na EU, až povolává Nejvyšší státní zástupce Zeman státní zástupce do zbraně.

Dle této logiky jsou Američani totálně dementní a my neuveřitelně chytří.

Jenomže pokračujme ve filozofickém záběru dál. Pokud jsme tak proti Američanům chytří a počínaje BIS a konče Českou televizí nám vysvětlují, jaký je Babiš zločinec, prezident Zeman lump, Evropská unie úžasná a Rusko zločinné, jak je možné, že lidé v tak velkém měřítku volí Babiše, věří Rusku, odmítají Evropskou unii, váží si prezidenta Zemana a nevěří šíleným obviněním Ruska?

A dokonce propaganda přiznává, že prohrává a tyto "tendece" ještě zesilují. Takže je už u nás tolik chytrosti, že jsme z toho až blbí, jak napsal Jaroslav Hašek ve Švejkovi?

"Blbost musí bejt, protože kdyby byli všichni chytrý, bylo by na světě tolik moudrosti, až by z toho lidi byli blbí. (Citát ze Švejka)

 

Ono je to spíše tím, že nalejvárna nikdy nezvítězí. Dokonce ani bolševikům se to nepodařilo, proto se tak mstili. A tihle jsou bolševická odnož. Pouze si říkají jinak.

Poznali jsme, že nejvíce dezinformací je proti Rusku a tak ač po roce 1989 (a především po roce 1968) byl celý národ sjednocen pohledem na východ, dnes Češi věří Rusku víc, než USA. A úžasné je se zamyslet: mohl by v dnešní době psát knížky Jaroslav Hašek a mohl by vzniknout "Dobrý voják Švejk"? Přece tam se to jenom hemží různými narážkami a přesto v lidech vyvolá menší nenávist, než prapodivné zprávy BIS, ze kterých mrazí a jdou proti vlastnímu národu.

Ve skutečnosti zde o pravdu vůbec nejde, ale je to rvačka o miliardy, jak přiznal analytik Vrábel

 

PROSTOR X
 

Analytik Vrábel: Dezinformační weby chceme připravit o peníze...

Říká, že všichni mají právo informace publikovat, ale ne je šířit. Nejde podle něj o nastavování jediné pravdy a cenzuru obsahu, maximálně o cenzuru reklamy.

Vrábel: chceme vaše miliardy a máme na to narativ...

A když si označením ostatních "dezinformace" Vrábel přihraje miliardy, je to ta správná cesta, jak ostatní okrást. Neboli sám usvědčuje, že v českém prostředí je to už také cesta slovenské "Kočnerizace" která tam nakonec stála za vraždou novináře Kuciaka. U nás zatím ne, i když Vrábel už veřejně o miliardách a okrádání tím, že jedině on má razítko na pravdu - mluví. A česká Rakouská spořitelna a T-mobile už "Kočnerizaci" o milirdy zahájily! Zatím mrtví nejsou, Slovensko je napřed, ale...