Podle šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové jsou Křečkovy postoje xenofobní. Odmítla, že by jeho zvolení bylo pochybením opozice. Ta xenofobie spočívá v tom, že Šabatová důsledně chránila například Romy, co vybydleli byty a žádala pro ně nové, zatímco pan Křeček tvrdí, že všichni mají stejná práva a stejné povinnosti a že není menšina  jako národnostní menšina, ale menšina je v dané lokalitě i skupina lidí pocházející z majority,  která musí prchat před místní, agresívní většinou a paradoxně to může být právě "národnostní menšina".

 

 

Divný stát, kde například v Matiční museli starousedlíci bojovat o přežití a za postavení plotu na ochranu byli obviněni z rasismu

Dokonce i ROMEA.CZ popsal stav správně, ale ani kousek pokory a žádost o potrestání viníků nikde není.

Před dvaceti lety, 13. října 1999, vyrostla v ústecké Matiční ulici betonová zeď, jenž se stala známým případem problematického soužití v ČR. Zeď měla oddělit rodinné domky a obecní domy obývané převážně Romy. Na základě problematického soužití s nimi posléze starousedlíci sepsali petici a žádali postavení zdi, která je oddělí od hluku a nepořádku v okolí obecních bytů. Jejich přání se místní radnice rozhodla vyhovět v září 1998.

Její záměr však vyvolal odmítavé reakce vlády, tehdejšího prezidenta Václava Havla i mezinárodních organizací. Po rozličných průtazích a snaze vlády a sněmovny stavbě plotu zabránit se na začátku října 1999 v Matiční začal stavět nový plot na místo starého železného. Romové stavbě bránili a rozestavěný plot nejdřív rozebrali, firma jej ale 13. října postavila znovu. Pod vlivem kritiky EU a vlády se ústecké zastupitelstvo 23. listopadu po jednání s novým vládním zmocněncem Pavlem Zářeckým rozhodlo plot v Matiční zbourat. Byl rozebrán den poté a ústecké zastupitelstvo dohodlo, že státní dotace bude použita na vykoupení rodinných domků, jejichž obyvatelé si přáli odejít. Celá kauza měla i několik soudních doher a dnes se v Matiční ulici nacházejí vybydlené domy, jeden byl již stržený a další jsou zazděné. A nešťastný plot z Matiční našel v roce 2009 nové uplatnění při oplocování části ústecké zoologické zahrady.  

 

Jak krásně, eufeministicky je to popsáno, jenomže v lidské, normální řeči a faktech ta hrůzná skutečnost vyhřezne celá

Ochrana majetku - plot - byl rasismus

Vyděšení a hrůzou bez sebe zažívali starousedlíci a staří lidé peklo. Každodenní nájezdy, rabování, bordel, mizely okapy, kanály a když se ze zoufalství postavil plot, tak se oplocení a oddělení nazvalo díky Havlovi a Kocábovi rasistické, starousedlíkům "Brusel" zakázal ochranu, musel se plot zbourat a stařičké lidi Václav Havel s Kocábem vyhnali někam do paneláků. Tak vznikla ta nová demokracie, kterou uznává TOP 09, Fiala z ODS a Piráti.

Následně Romové vše vyrabovali a když už nebylo co zničit a odcizit, houfně se sebrali a šli jinam, kde opět deptají tu "xenofobní a rasistickou" majoritu. A jak správně popisuje článek na ROMEA.CZ, vybydlené a vyrabované domy mají zazděné vchody, na náklady majority se bourají a viníci jsou beztrestní. Naopak rasisté byli ti staří lidé, co se třásli několik let a báli se o životy a dokonce nesměli bránit své majetky.

Neuvěřitelné zvěrstvo. A to vše podporoval nejen Havel, Kocáb, ale i prapodivná ombudsmanka Šabatová, kdy vystrašené babičky a dědečky nazývali rasitickými zrůdami.

Kde byla spravedlnost?

Dodnes nebyl Kocáb potrestán, Václav Havel nebyl potrestán, Šabatová není potrestána a rabující vřískají a vybydlují jinde opět pod touto zvláštní ochranou.

Můžete dohledat včetně vybydlených domů v Matiční, včetně dalších vybydlených domů, na který stát (my) dává miliardy a ještě nás určitá skupina nazývá rasisty a xenofoby.

Opět to zaplatí "rasistická majorita" a viník nepotrestán!

 

 Člověk v tísni se kasal a výsledek? Zhroutil se a šel dělat do škol politiku...

"Chceme dát Člověku v tísni k dispozici volný byt o velikosti 4+1 v Mojžíři, aby mohli svoji pobočku zřídit přímo na sídlišti. Myslím, že je důležité, aby působili přímo v místě, kde ten problém je," uvedla Miloslava Válková, starostka ústeckého městského obvodu Neštěmice, pod který sídliště spadá.

Zdroj: http://usti.idnes.cz/clovek-v-tisni-se-stehuje-z-maticni-do-jine-problemove-ustecke-ctvrti-12v-/usti-zpravy.aspx?c=A110407_1562918_usti-zpravy_oks

 

Pro úplnost zločinu: další jména, aby nebyl namáčen pouze Havel, Kocáb a Šabatová