Když jsme byli malí, hráli jsme hru "Škatulata hejbejte se"... Hvězdná pěchota ze Senátu (Hilšer, Drahoš a doplňte si další) pláče, že nám schází roušky a respirátory. A roušková čínská diplomacie prý zastiňuje vše demokratické. Kdyby to nebylo v době strachu a na pár facek, museli bychom se řezat smíchy. Ale prosím, raději důkazy, abychom nebyli jako Deník N či Česká televize, případně ČTK.

 

Pouze shrnutí: takže je stále údajně  hrozný nedostatek roušek.  Vedoucí Tchajpejské hospodářské a kulturní kanceláře v České republice Liang-Ruey Ke předal 15. dubna 2020 v Praze předsedovi Senátu Miloši Vystrčilovi  humanitární dar Tchaj-wanu "Našim hrdinům", který obsahuje 63.000 kusů zdravotnických roušek. Ředitelka pražského hospice Cesta domů Ruth Šormová za Fórum mobilních hospiců uvedla, že roušky dostanou hlavně hospicy v krajích, řádově po 1500.

Na krabicích s rouškami byl nápis "Pozdrav z Tchaj-wanu našim českým hrdinům". A foto s Vystrčilem.

 

A v témže okamžiku: Česká republika věnovala milion roušek Severní Makedonii. Informaci o pomoci v boji proti šíření choroby covid-19 zveřejnilo na webu velvyslanectví ve Skopje s tím, že minulý týden v pátek roušky z Číny přivezl armádní speciál. Slovinsku poskytlo Česko podle dřívějšího vyjádření místopředsedy vlády Jana Hamáčka (ČSSD) formou zápůjčky 500 000 roušek a 25 000 respirátorů. Samozřejmě také z té nenáviděné Číny!

 Ale senátor Vystrčil dojetím pláče, že nám náš milovaný "antičínský Tchaj-wan" poslal celých 63000, slovy šedesát tři tisíc roušek. A hrdina Vystrčil je předá dalším hrdinům. 

Vážně nás mají za debily?

 

I do Kanady Češi poslali stovky roušek : Dojatá Jarka popsala krásné překvapení

O týden později jí napsali zprávu, že by měla očekávat zásilku. A ta taky přišla! „Nikdy mě nenapadlo, že když otevřu balík, bude v něm z České republiky do Kanady posláno 650 domácích masek od lidí, kteří zde nežijí," radovala se Jarka. Dodala, že ji tento dar dohnal k slzám. V Kanadě je 28 253 nakažených a 1010 lidí na koronavirus zemřelo. Země současně hlásí téměř pět tisíc uzdravených osob.

Mimochodem, je jasné, že v krizi si lidé vzájemně pomáhají, ale jak Brusel a západ pomohl mimo keců nám?

 

Pane předsedo senátu Vystrčile, vím, že slovo debil je urážka. Změním názor, když se prokáže, že:

  1. Není pravda, co je výše napsáno.
  2. Napíšete, kolik roušek nám poslala First USA, skvělá Británie, úžasný Brusel v čele s Jourovou a vůbec jak nám pomohl ten nedostižný západ, když pro Čínu a Rusko máme jen urážky.
  3. Když vysvětlíte, jak nám pomohou s rouškami a respirátory vojska NATO, zda je budou posílat raketami s jadernými hlavicemi, když to slíbil šéf NATO Stoltenberg. Že by si vůdci NATO koupili šicí stroje? Tomu nevěřím. Vy ano? A letoun Antonov z NATO? Nebylo by bývalo lepší, kdyby nám ruská letadla dodala skvělé roušky a respirátory z First Amerika, než aby NATO letadlem přitáhlo desítky milionů roušek z nenáviděné Číny? A my ji pak ještě uráželi?
Jo vlastně, Tchaj-wan nám jich poslal 63000. Jak úžasné. Obrovská oběť. Tak obrovské číslo, když my do Makedonie posíláme milion. Do Slovinska půl milionu.

 

 

"Není vůbec těžké dokázat, že Evropa nespí. Přijali jsme několik desítek opatření," řekl HN český velvyslanec při unii Jakub Dürr.

 

Přátelé, občané, Češi: ty senátory jste si volili vy. Je to vaše vizitka.

 P.S. technická: Počet obyvatel‎: ‎23 508 428 tolik má slavný Tchai-wan. Poslal nám 63000 roušek. Nás je 10 milionů a do Severní Makedonie jsme jich poslali milion. Vystrčile, umíte počítat? Jo a proč Tchaj-wan zvládl koronavir? Ani vám neprozradili, že je to ostrov, který lze snadno uzavřít? No nic. IQ tykve.

Ani Vystrčil nepochopil, jak se "zázrakem" izoloval Tchaj-wan