Řeporyjci se po atentátu sype prášek z obálek a zaměstnává eskadronu policajtů, další "expertka" Kroužková z České televize nedokáže pochopit jeden a více zdrojů a hvězdnou pěchotu doplňuje Šojdrová, která žádá o vojska Varšavské smlouvy, aby vstoupila do České republiky a zachránila čest elitám.

 

Pardon: žádá v Bruselu o internacionální pomoc, protože občané České republiky si dovolují myslet jinak, než ústřední výbor EU...

Ten, kdo se neutápí v jednotlivostech, ale vidí politiku z nadhledu, musí si už nikoliv ťukat, ale mlátit na hlavu.

 Tak pan Řeporyjec - úderka ODS prý rozbalil obálku a vysypal se mu psychiatrický prášek do klína. To ho natolik zdeptalo, že opět zavolal o pomoc, protože je možné, že za obálkou  opět ukrývá svoji tvář Putin, jeho agent a ricin. A to už žádná legrace fakt, ale fakt není. Ruský agent přivezl celou tašku jedu ricinu a nyní mu ho pošle v obálce. Nastal čas vyslat českou tankovou brigádu do Ruska, aby Putin pochopil, zač je toho loket. Brzy zase vyjde určitě Kolář s nějakým zásadním prohlášením, že mu také ricin vysypal Putin z popelnice přímo na hlavu. Nebo něco podobného. Vsadíte se? A určitě bude Kundra přímo u činu i s Českou televizí...

 

I když ta má jiné starosti.

Marně se snažil Okamura Kroužkové vysvětlit, že jediný správný údaj z ministerstva financí je pouze jediný údaj a když se nepředloží všechny "má dáti dal", tak tento údaj je bezpředměntný, byť pravdivý. Ne a ne a ne, zoufala si hvězda Kroužková a její hlavinka se potila v nadměrném úsilí, jak divákům říct, že má sice správné číslo, ale z nepřesných či neúplných údajů.

 

„Počkejte, pane předsedo,“ nenechala si vysvětlit hvězda Čé Té. „Podle oficiálních dat Ministerstva financí jsme v roce 2019 dostali 68,5 miliardy korun. A dokonce... vlastně jsme pořád těmi čistými příjemci,“ argumentovala.

„Vy tu pořád říkáte něco dokola, protože máte v poznámkách jen jedno číslo... A v něm nejsou započítané náklady na unijní regulace,“ opět a znovu výjimečně trpělivě vysvětloval Okamura.

Né, né a né, dupla si nožkou Kroužková, když mám tady toto číslo, tak to budete respektovat, protože je to v zájmu Bruselu... Nebo tak nějak. Neboli ať se Okamura snažil sebevíc, že jsou zdroje, které násobně převyšují odtok korun na západ (například dividendy v řádu sta miliard ročně), Kroužková se pevně držela svých pozic, že ta jedna kolej OP je jediná správná a nic jí nepřesvědčí.

 

A tak europoslankyně Šojdrová, která se na toto vše už nemůže dívat a protože ani fousaté děti do České republiky nepropašovala, požádala ústřední výbor bruselské internacionály o internacionální pomoc, že se jí lidé v České republice smějí, vůbec Brusel neposlouchají a dokonce - považte - si dovolila poslanecká sněmovna České republiky zvolit do rady České televize lidi, kteří nemají kulaté razítko prověrky EU jako Lipovská nebo Xaver Veselý.

„Pokud nezačneme okamžitě jednat, současná epidemie povede k úpadku celých zpravodajských organizací, což může mít katastrofální následky pro celé společnosti.

 

 

Takže vážně shrnuto: kdyby si výše napsané přečetl někdo neznalý zdejších poměrů, musel by říct, že větší pitomost si autor textu nemohl vymyslet. Asi ani ve snu by ho totiž nenapadlo, že jsou to oficiální zástupci českého lidu v různých funkcích a že mimo ironického způsobu napsání na tom není ani zrnko nepravdy.