Věc: veřejnoprávní televize není zřízena za naše peníze pro exhibice redakcí

 

Vážená rado, po projednání odměny řediteli Dvořákovi se zdá, že se redaktoři (ky) Čt utrhli ze řetězu. Dle veřejných ohlasů napříč celým spektrem si dovolím shrnout úvodem, co je už dle kultury mediální hluboko za hranou.

Jakub Železný žasne, že je zde ještě nábřeží největšího hrdiny českého národa Armádního generála  Ludvíka Svobody, jehož část rodiny nacisti vyvraždili včetně 17letého syna. A zatímco redaktorům České televize nevadí bývalý komunista Petr Pavel, je skutečný hrdina proti nacistům dle redaktora Jakuba Železného zločincem?

Není to poprvé, co redaktorka Witowská naznačuje, že dle průzkumů máme divného prezidenta a jak je ta slovenská úžasná. I naposledy se slovenkou Čaputovou nastolila tuto otázku stylem, že my máme prezidenta, kterým národ pohrdá a závidí Slovákům jejich prezidentku.

Čtyři zastavení po sobě jdoucí s redaktorkou Lindou Bartošovou.  Nevím, zda používá napovídací sluchátko, ale zatímco extrémní výpady proti dvěma hostům jsou naprosto za hranou s nehranou nenávistí, další dva hosté mohli mluvit příjemně, aniž by bylo zasahováno. Dvě odvrácené tváře jedné redaktorky ukazují na nevyzrálost této ženy, ale i profesně mimo kodex nejen veřejnoprávní České televize, ale i staleté profese redakční, kdy redaktor nemá být účasten honu nenávisti na hosta, ale věcně pokládat otázky a nechat říct to, co si host skutečně myslí. Dva to mohli říkat, zatímco k dalším dvěma nenávist neskrývající a pokus o dehonestaci všeho. To je veřejnoprávní redakce?

 

 

Jan Hrnčíř /SPD/, místopředseda rozpočtového výboru PS

Tomáš Petříček /ČSSD/, ministr zahraničí, místopředseda strany

(14 a 15. 7.2020)

Má snad Linda Bartošová nějaký „problém“, že otázkami vůči Hrnčířovi a nesnášenlivosti vůči prezidentu Zemanovi nenávistně a zuřivě skáče i do řeči ministru Petříčkovi, chová se jak člen exorcistů a inkvizice, zatímco v okamžiku, kdy se objeví Šimon Pánek, ředitel, Člověk v tísni totálně změní image v asertivnost a podbízivost, aby si divák jasně uvědomil, kdo je přítel a nepřítel lidu jak za totality. (16.7.2020)

 Nebo s Ladislavem Ziburou, cestovatelem, spisovatelem, novinářem. (I když pořad s panem Ziburem dávám pouze na porovnání rozdílnosti)

 

Prostě veřejnoprávní televize už nezakrytě kope za někoho a proti někomu, ač má být naprosto nestranná, nezávislá a politicky vyvážená. A na sociálních sítích, stejně tak na veřejnosti lidé nadávají, ale veřejnoprávní televize je nastavena tak, že obrovské množství lidí zesměšňuje jako pár potrhlých jedinců, zatímco ti „kvalitní lidé, vzdělaní a vysokoškoláci“ chápou, že si stěžuje pouze plebs České republiky. A urážky o těch nevzdělaných voličích „Zemana“, stejně tak „Babiše“ z veřejnoprávního média jenom srší! A hlavně, to už není jednotlivý exces, ale soustavné urážky voličů napříč zpravodajskými pořady.

Neboli atmosféra vyzařující z veřejnoprávní České televize je katastrofální a generální ředitel Dvořák by se měl zodpovídat.

Domnívám se, že by se měl vytvořit sazebník, kdy za každou urážku by byly strženy prémie a v případě dalšího zneužívání vyhazov. Česká televize nepatří úzké skupině lidé, ale všem občanům, kteří si redaktory dokonce musí platit ze zákona! A nás nezajímá exhibicionismus redaktorek a redaktorů, ale to, co si hosté skutečně myslí. Nebo jak se prezentují.

My, v podstatě akcionáři máme právo na nestrannost a vyváženost dle zákona a kodexu, který je snad stále poplatný.

Předem děkuji za projednání a s úctou

Petr Pokorný