Tak já jsem to myslela dobře, jenom ty miliardy šly jinam, než jsem předpokládala, protože moje osobní kámoška  spala s frajerem, co miliardy kutálel.

 

Tak to nemá chybu, vážená poslankyně ČSSD. Kdyby se jednalo např. o 100 000Kč, tak pro občana je to obrovský peníz, zatímco pro ministryni mimo rozlišovací schopnosti. (To není jízlivé, prostě fakt) Ale nevšimnout si kutálejících se miliard a kráčet jak královna já nic, já muzikantka je zase mimo rozlišovací schopnosti slušného občana a pracujícího skutečně v práci, nikoliv v nezisku.

Obžaloba tvrdí, že Kratochvílová v roce 2017 nezákonně ovlivňovala rozdílení dotací, a to v souladu s pokyny svého milence Pelty a také Jansty. Ženě hrozí pět až 12 let vězení, a to za přijetí úplatku a za pokus o zneužití pravomoci, o dvojí zjednání výhody při zadání veřejné zakázky a o porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Kratochvílová k tomu podotkla, že měla „chabé povědomí o sportovní oblasti“. Ale ministryně Valachová si svoji kámošku do této funkce obsadila. Ani toto není trestný čin, paní poslankyně Valachová? Exnáměstkyně přítelkyně Valachové Kratochvílová a milenka Pelty také řekla, že i Valachová se dříve scházela se zástupci sportu, proto na tom neviděla nic špatného. ????

 

Takže tam korupce běžela automaticky?

Valachová buď totálně lže, nebo vůbec nevěděla, co se na ministerstvu děje. Třetí možnost není. Co je horší?

Paní poslankyně Valachová u soudu přiznala, že byla naprosto nekompetentní a že jí byla asi funkce ministryně vnucena. Že vůbec nevěděla, co její kámoška jako náměstkyně dělá. (Nebo lže a soud by to měl zjistit) Takže prý když se porcovaly miliardy, netušila, proč a jak. Tak zní alespoň její zatímní výpověď trochu ironicky přeložená.

Takže na ministerstvu se korumpuje v posteli a pronajatém bytě, daňový poplatník pláče a paní ministryně vůbec netuší, o co jde? Přitom je to její osobní náměstkyně, její osobní kámoška a paní Valachová si hrdě kráčí sněmovnou, jako by se nic nestalo? (Kvalitní genderová spolupráce?)

Pane Hamáčku, co se dělo na ministerstvu školství, co provádí ministryně Maláčová a koncekonců podezření a záhady na ministerstvu vnitra a to vše pod gescí ČSSD - vážně to není na kapitulaci a odchod?

 

Dnes to zní jako parodie: Valachová - doufám v kvalitní tým, budu chtít hodně peněz, škrty odmítám, požádám o spolupráci i Štěcha...22. 6. 2015 A pak se spustila inkluze a rozvrácené školství.