Tak a je to tady zas. Putin zasahuje do amerických voleb, Putin posílá kybernetické útoky , Putin stojí za kybernetickou špionáží a dle Putina se prý otáčí i Sluneční soustava.

 

Nebylo už těch vtipů dost? Jak dlouho ty zhovadilosti budou vykládat veřejnosti?

Normální člověk se selským rozumem ví, že se vyloučit nelze nic. Že nemusí mít ruský prezident vše pod stoprocentní kontrolou, kdy se i diktátoři a neomezení vládci trávili a zabíjeli a moc se jim vymkla z rukou. Problém je ale jinde: kdyby akce "Navalnyj" nebyla politická a účelová, ale čistě zdravotní a medicinská, v případě Navalného snaha prokázat i účast nějakých složek na otravě, byli by pozváni ruští specialisté, kteří by průběh německých výsledků testů pacienta mohli sledovat on line a manipulace vyloučit, navíc s nimi vše konzultovat. To se však nestalo. Proč, když vše bylo křišťálově čisté, průzračné jako byt Standy Grosse a peníze jeho strýčka Vika?

Nic takového Německo neudělalo, pouze politická garnitura vysílá do světa fantasmagorie stejně jako s prapodivnou otravou Skripalů, morčat skákajících na kliku do výše metr dvacet a jejich zmizení ze světa.

Další ukazatel pravděpodobnosti tkví v tom, že když západu teče do bot, zahájí sankce, Wall Street vyhlásí ruský zhoršený rating a západní firmy nesmějí s Ruskem obchodovat. Pak se vyhlásí, že Rusko se hroutí, už už má na kahánku a Rusové (obyčejní lidé) se tím vesele baví a jdou to oslavovat. Zajímavá krize. Nebo se z nás snaží udělat voly?

Zpravodajské služby USA a Izraele jsou asi excelentní

jenomže tuto hru nedělají skuteční machři a zpravodajská elita, ale političtí hochštapleři a jelita, kteří to mají prezentovat. A možná touto strategií šokuji pralesní kmeny v Brazílii, ale nikoliv většinu českých občanů, kteří žijí na pomezí zájmu velmocí po staletí a museli se s tím vždy poprat, aby nebyli vyhubeni. A že jsou to zhovadilosti čiší z vyjádření na sto honů.

Takže: tvrdit, že Navalnyj nemohl být někým otráven vyloučit nelze a ruku do ohně za to nikdo se selským rozumem nedá. Ale okolnosti, způsob prezentace a vždy v nějaké "specifické" době tomu dávají punc tak velké zhovadilosti, že tomu snad nemohou věřit ani ti, kteří to tvrdí a pak mezi lidem kolují nejen vtipy, ale přímo kameňáky. Možná opět vystoupí parta Vystrčilů, Hřibů, Řeporyjců a Kolářů jak je lid nenávidí a požádají opět o ochranku, kterou zaplatíme.

Ale má český divák zájem o takové absurdní, obskurní divadlo mimo 5% vítačů a tleskačů prozápadní klaky?

 

Související

Je americký novičok nakažlivý? Skripalové vstali z mrtvých, zabitý ruský novinář na Ukrajině Babčenko obživl a americká armáda se blíží k Moskvě!