Vytisknout

Uznávám, že jsem se na ni blíže podíval až po upozornění prvnízprávy.cz "Poslankyně Ilona Mauritzová pronesla v Parlamentu za 37 měsíců jen 36 vět", ale po jejím zvolení jsem narazil na mnoho autentických vyjádření. A stojí za to.

 

Často extrémního Jana Šinágla "nemusím", takže z jeho vyjádření pouze úvodní odstavec, ale následná autentická vyjádření mě dostala. Protože je mi srdečně jedno, že je někdo něčím potomkem, ale člověk by měl být člověkem. A žena ženou. Nechám na každém, ať ale posoudí tuto poslankyni i naši čtenáři:

"Už jsem chtěl vedení ODS pogratulovat, že si zvolilo lídrem kandidátky Plzeňského kraje potomka našich bývalých spoluobčanů. Bohužel jsem zjistil, že svoji povahou a charakterovými vlastnostmi svých předků není zrovna moc hodna." píše Šinágl, „Doc. PaedDr. Ilona Mauritzová, Ph.D., je rektorka, strašná kr… obvykle se vyjadřuji subtilněji, ale tento výraz se v jejím případě nedá zmírnit, její pověst a charakter nemůže být horší.“ Že se ocitla ve společnosti nového poslance Martina Baxy (také z Plzně), mne už vůbec nepřekvapuje. Proč se asi ve svém životopise o svých rodičích a prarodičích vůbec nezmiňuje? Je to přirozená věc. Veřejnost má na ni právo.

 

Subjektivní, příliš ostrý názor, říkám si. Ale jsem zvyklý vše si ověřit a musím s panem Šináglem nakonec souhlasit. A přidáme li člena ODS Řeporyjce Novotného, lze snadno zjistit, z čeho se ta ODS dnes skládá. A stačí připomenout, že další člen ODS chtěl podřezat prezidenta jako svini a vykrvit. Oficiálně, opakovaně. Zatím bez trestu, zatímco vyřvávání na facebooku a zvednutí ruky opilým mladíkem se trestá. Stojí na nesprávně straně. Ale k věci, zde se jedná o Illonu Mauritzovou:

A zde to, co mě dostalo a vážení čtenáři, úsudek o další člence ODS nechám na vás:

#3 Pavla Kernerová 
Musím souhlasit jak se píše o paní Mauritzové.
Stydět by se měla že šla do zdravotního výboru už kvůli jejímu roky těžce nemocnému otci.Každý by se radoval že táta mrtvici přežil jenom ona za jeho zády udělala podraz,šla se domluvit s bratrem jak tátu připravit o dům,když se nedal připravit o střechu tak ztratil děti.Kdo by myslel že ve 2013 jako jeden z důvodů proč by děti neměli dát žádnou pomoc tátovi v nemoci bude zase dům?Kamarád právník Vlasák paní Mauritzové poslal dopis panu Fischerovi že svým rozhodnutím ve prospěch své ženy připravil děti o majetek v budoucím dědictví.Nestyd íte se paní Mauritzová,lžu? Jsem jedna z Kernerových starám se o Vašeho tátu od r.2006 tehdy prvně jste ignorovala prosby o pomoc paní Fischerové pro vašeho tátu po těžké mrtvici.Máte prý tátu ráda,Vás osobně prosil o pomoc kvůli nemoci ALS Vaše odpověď nemám protekci ani známé doktory.Proč jste si dovolila z táty dělat Hlupáka? Je myslící sečtělý člověk a znal Vaše možnosti! Proč jím pohrdáte?
 
0 #2 Pavla Kernerová 
Nevíte nic o operaci žlučníku? Mluvila jste s Jindrou a paní Fischerovou. Doktoři nad Vaším otcem zlomili hůl protože má rakovinu, operaci museli udělat a byla prasárna s otravou v celým těle. Pochlubil se Vám ministr Chovanec v roce 2015? Čím a jaká byla Vaše pomoc aby Váš táta mohl alespoň důstojně umřít? Tak pro koho chcete být prospěšná v tom výboře, když nejste schopná ani radou pomoct. Máte pana Fischera za prašivinu že nesmí vidět vnuka po 20 letech? Kdyby jste tátou nepohrdala za jeho původ a byla slušná a měla charakter, tak by jste neházela špínu na tátu. Jako omluvu pro sebe hanit tátu můžete tomu kdo vaší rodinu nezná. Pardon už není táta rodina, co jste se vdala. Nás pečovatelky některé znáte osobně, některé z minulosti bydlely s rodiči kdysi pár metrů od pana Fischera a proto ochotně s jeho celodenní péčí paní Fischerové pomáháme a je nám ctí s ním trávit čas a naslouchat vzpomínkám.
Pečovatelka Pavla Maruška,Iva a Jindra
 
 
+1 #1 Vladimír Fischer - její otec
Vážení čtenáři,

je mojí povinností reagovat na článek a na rozdíl od mé dcery Ilony Mauritzové jsem za žádných okolností nepopíral svůj původ a stále se hlásím k potomkům sudetských Němců.

Každý z nás snad ví,že minulost si zaslouží v jakékoli době úctu stejně jako pravda a ten kdo ztratil paměť ztratil svědomí. K citaci onoho člověka mohu dodat s čistým svědomím, že se stala bezcharakterním člověkem jde za svým cílem přes mrtvoly, kariéře dala přednost před lidskou slušností, mám už prožité zkušenosti.
Ohýbat hřbet jsem musel, abych jí dostal na vysokou a měla se lépe než já s nálepkou jako fašistický syn a naivně doufal že jednou mi bude oporou, vychoval jsem jí jak nejlíp jsem uměl. Jak říká ODS nepolíbil jsem jí prsten.
Protože ukončila společné vazby pro názorové neshody už v 1994 přesto jsem jí napsal, aby jednala s voliči čestně, přiznala svoje kořeny kterými pohrdá a moje působení v Ksč.

Za dceru se omlouvá Vladimír Fischer Chomutov
 
 

 

 Ano, mnozí(hé) jdou přes mrtvoly a myslí si, že ličidla a pozlátka překryjí vše. Některé k tomu přidají foto pejsánka a miminka a veřejnost je miluje. Co se však ukrývá uvnitř odhalí až jejich skutečný život, a občas je to strašné. Na zvracení.

Pravda většinou výjde najevo, byť to mnohdy trvá...