Pokud si někdo myslí, že ve veřejnoprávní televizi běží nepřetržitě soutěž "Vtipnější vyhrává", tak se mýlí. Česká veřejnoprávní televize k nám promlouvá se vší vážností.

 

Tak dnešní sedmnácti až třicetiletí studenti a Piráti nám výkladají, jak jsme žili v dobách socialismu a naše rodiče jak bojovali proti Hitlerovi. Jejich zkušenosti jsou veliké, převeliké.

A nyní se zase dostala ke slovu stejná generace "datových analytiků", kteří převzali štafetu a vykládají nám, co si máme myslet. Prý i roušky vymysleli a poslali do světa.

No, nic ve zlém, ale o rok, dva roky dříve jsme se smáli Japoncům a Číňanům, co posílají do světa za módu. Nenapadlo nás, že nás smích přejde a budeme si sypat popel na hlavu. Prostě i mistr tesař se utne a dnes se po nich "opičíme".

A i když naše další hvězdná flotila se dme pýchou a užívá si několik hodin slávy, podívejte se na fotky např. z Petrohradu a na datum, kdy byly nafoceny. A asi každý pochopí, že Česká televize šlape zase do čehosi hnědého a vypouští dezinformace. Mimochodem, i po Praze už Číňané a Japonci dávno předtím chodili v rouškách - prý se báli našeho smogu, vykládala naše "elita"...

 

 Petrohrad 2019

Důkaz, že Asiaté o rok dřív
U Číňanek to byla už dávno móda a my žasli a smáli se

A další datový analytik ředitel společnosti Semantic Visions František Vrábel nás učí, co si máme myslet...