Vytisknout

Jako za totality: mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová uvedla, že se protestů zúčastnilo asi 40 lidí. Vážně tak obrovské množství policistů v ulicích nechybí jinde? A je na přiloženém foto provokace jako v roce 1989 "Zifčák", nebo je to šílený zákrok šílené policie a pomocníků STB v roce 2021, kdy mlátí a kopou ležícího muže?

 

 Průběh celé akce kontrolovalo značné množství policistů z kriminální i pořádkové služby. Některé informace hovoří o tom, že například v Opletalově ulici vedoucí k Václavskému náměstí i u výstupu z metra na Muzeu policisté kontrolovali chodce a pro vstup na náměstí požadovali doklad o trvalém bydlišti v hlavním městě či jiný vážný důvod.

Proto prosíme touto cestou o interpelaci paní Zuzany Majerové Zahradníkové (Trikolora) a Tomia Okamury (SPD), aby si vyžádali jasnou odpověď od ministra vnitra Hamáčka (ČSSD)

  1. Kdo jsou údajné policejní osoby přistižené při brutálním mlácení ležícího člověka?
  2. Kdo je ležící člověk: pachatel, nebo policejní provokatér, který úmyslně dělá rozbroje, aby musela zasahovat policie a hlásit, že lidé se chovají jako prasata a zvěř, jak tvrdí vůdci naší země?
  3. Kde se vzalo tolik policistů již čtrnáct dní šikanující české občany, když policejní prezident pláče, že nemá lidi a žádá další obrovské sumy na navýšení počtu příslušníků? Už dnes máme více policistů, než v době profízlované - v době totality! A když potřebují občané pomoc, policie prý není. Nejsou lidi. Skutečně? Když to strana a vláda Evropské unie potřebuje...

 

Na videu je zachycen muž, o kterém někteří tvrdí, že je to týž, co dělal provokace i jinde a dáma, která úmyslně vyvolává konflikty.

Ochránci lidu
Pro toto jsme cinkali klíči?

Vážení poslanci Trikolory a SPD, zjistěte a informujte celou veřejnost.