Ministerstvo vnitra potvrdilo, že policie poskytuje ochranu jednomu ze členů Rady České televize. Ze středečního dění v budově na Kavčích horách vyplývá, že jde o Hanu Lipovskou.

 

Už několik týdnů pronásledují redaktorky a redaktoři veřejnoprávní České televize členku Rady České televize a vysílají nenávistné pořady o každém kroku, který udělá na Newsroom 24. Kam až jsou ochotny zajít se ukazuje nyní, kdy se Hana Lipovská musela uchýlit pod policejní ochranu.

 

Za velmi neobvyklých okolností probíhalo středeční veřejné zasedání Rady České televize. Poprvé v historii při něm asistovala policie. Za doprovodu dvou mužů v civilu dorazila na jednání členka rady Hana Lipovská. Její doprovod se prokázal policejními průkazy a oba muži zůstali po dobu zasedání na chodbě před místností.

Nestandardní situace dokonce vedla k tomu, že na Kavčí hory dorazila další policejní hlídka, která ověřovala, jestli se skutečně jedná o jejich kolegy. Nakonec pražská policie a ministr vnitra oficiálně oznámili, že jde o oficiální policejní úkony, které nesouvisejí s činností České televize.

Nenávistné redaktorky pronásledují Lipovskou všude
Další redaktor zuří

„Na základě rozhodnutí policejního orgánu poskytují krátkodobou ochranu členovi Rady ČT. Žádný jiný zásah policie v budově ČT neprobíhá,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). „Policie ČR v budově České televize neprovádí úkony trestního řízení ani šetření jakkoli související s činností České televize. Policisté zde plní úkoly dle zákona, které souvisí s potenciálním ohrožením života a zdraví konkrétní fyzické osoby,“ vysvětlila policie.

Hana Lipovská sama při projevu na Radě ČT zmínila, že je pod tlakem kvůli výhrůžkám. Už loni v listopadu zmiňovala na svém Facebooku, že kvůli své práci dostává urážky a výhrůžky, čelila prý také zastrašování. „Přiznávám, někdy se bojím. Ale neuhnu,“ napsala v loňském statusu.

A co ve skutečnosti jde a proč šílená nenávist? Kdo vysílá redaktory Čt jako komando na Hanu Lipovskou?

 

Hana Lipovská na středečním jednání rady obsáhle prezentovala informace k údajnému střetu zájmů generálního ředitele Petra Dvořáka. Dvořák je akcionářem největší české počítačové školicí firmy Gopas, jejímž spolumajitelem je menšinový akcionář PPF Ladislav Bartoníček. Svůj podíl v Gopasu dlouhá léta držel prostřednictvím offshorové firmy.

Vertikální struktura vlastnictví této společnosti „ohrožuje podstatu veřejnoprávnosti“, porušuje zákon o ČT i Kodex ČT, a zavdává obavy z bezpečnostního rizika, neboť vlastnický řetězec podle jejích údajů končí v daňových rájích, ačkoliv si služby Gopasu objednává mimo jiné ministerstvo obrany či úřad pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB). Obrátila se proto se svými poznatky na Bezpečnostní radu státu, na bezpečnostní výbory sněmovny a Senátu, a rovněž na Ministerstvo financí ČR. 

„Akcie firmy Gopas vlastníme s Ladislavem Bartoníčkem přes holdingovou firmu (Globeinvest), kterou jsme zřizovali v 90. letech. Protože jsme tehdy provozovali víc firem a chtěli jsme rozvíjet jejich aktivity i v zahraničí, v Nizozemsku byla registrována především z důvodů vyšší ochrany investic, podobně jako řada českých společností. Ale celá ta struktura už je dnes vlastně prázdná...

A pak přiznává:

https://pbs.twimg.com/media/EyX29X-XAAAqPJx?format=jpg&name=4096x4096

Trvám na tom, že nejsem ve střetu zájmů a že na tom, že od 90. let vlastním podíl ve společnosti Gopas, která poskytuje IT školení, není nic nezákonného ani nemorálního. Naopak krok, kterým radní Lipovská postoupila jakési materiály k posouzení Bezpečnostní radě státu vedené premiérem a bezpečnostním výborům Parlamentu, považuji za extrémní výraz politizace agendy Rady ČT.“ Hana Lipovská popisovala údajný střet zájmů generálního ředitele zhruba půl hodiny.

„Jsou to závažné informace, které trošku vyrážejí dech,“ komentoval její projev předseda Rady ČT Pavel Matocha.

 

 Šílené, takže když se Hana Lipovská obrátila na na Bezpečnostní radu státu, na bezpečnostní výbory sněmovny a Senátu, a rovněž na Ministerstvo financí ČR, je to vlastně dle komanada Newsroom 24, ředitele Dvořáka a dalších zločin, za který by se měla Lipovská potrestat, nebo snad úplně zlikvidovat, protože ohrožuje veřejnoprávní Českou televizi?

"Naopak krok, kterým radní Lipovská postoupila jakési materiály k posouzení Bezpečnostní radě státu vedené premiérem a bezpečnostním výborům Parlamentu, považuji za extrémní výraz politizace agendy Rady ČT.“ oznámil snad šílený generální ředitel Dvořák!

NEUVĚŘITELNÉ!

Tato mimořádná zpráva je převzata z Lupa.cz

 

Úžasné je, jak to manipulativně mainstream zlehčuje a kontrolu hospodaření vykládá jako nenávsit k Čt, aniž někoho z nich zajímá, kam se peníze z veřejnoprávní České televize odklánějí!