Odporná manipulace Moravce je z desetiminutového vyjádření dát několik slov vytržených z projevu a pan právník Ondřej Havránek začně obviňovat prezidenta Zemana na podkladě, že sice nic neví, ale je to hnus. Kam až jsme došli?

 

Zde je pro jistotu autentická odpověď: z celého se zdá, že rozhovor byl předem domluven a pak se Moravcovi celé vše rozsypalo jako domeček z karet.

Pozor, následné není dezinformace, ale citace!

 

Chci důkladně vyšetřit obě verze, řekl k Vrběticím prezident Zeman.

V demokratickém státě naprosto jasná formulace. Přečetl veškeré spisy od policie, BIS a státních dozorových zástupců a mimo výroku o podezření se zatím žádný důkaz dle jeho slov nenašel. Takže naprosto jasný, čitelný a demokraticky jedině možný výrok: chci vše důkladně vyšetřit a předložit důkazy.

„Beru obě dvě tyto verze vážně a přeji si, aby byly důkladně prošetřeny,“ konstatoval Zeman a doplnil, že policie i Nejvyšší státní zastupitelství mají jeho plnou důvěru. Vyzval zároveň, aby lidé bez hysterie vyčkali na výsledky vyšetřování.

„Přeji si jako vrchní velitel ozbrojených sil, aby na vyšetřování byla nasazena maximální kapacita, a aby, až vyšetřování skončí, občané České republiky měli plnou informovanost a nic se neutajovalo,“ avizovala hlava státu.

Tečka. Punktum.

 

A šílený Moravec jel zase dle notiček!

Pozval si pana právníka, syna mrtvého, který doslovně řekl (za případné přeslechnutí omluva, ale snad je citace přesná) tuto (asi) předem připravenou manipulaci, ze které se nedokázal vykroutit. Jak jinak ty žvásty uchopit?

 

Závěrečná citace pana právníka jako perlička, ze které naskakuje husí kůže

"Dotkla se vás ta prezidentova slova, že na stejnou úroveň staví působení agentů GRU a nedbalosti, na které se podílel váš tatínek a přemýšlel jste o nějaké reakci na Zemanova slova?"  ptá sugestivně Moravec.

A začíná monolog, kde si všimněte silně zvýrazněných slov: "Samozřejmě se mě dotkla, ne já nejsem seznámen s celým projevem, protože jsem byl na cestě do televize, takže znám pouze tyto úryvky, takže nejsem komplexně seznámen, co pan prezident řekl. Ale jeho slova se mě samozřejmě dotýkají, zaznamenal jsem někde, že vychází z nějakých analýz, a není mi jasné, kdo a jaké analýzy prezidentovi provedl, nicméně mám za to, že ty analýzy nemohly být správné, mám za to, co jsem ještě zaslechl v rámci jeho projevu jsou dezinformace, které se nezakládají na pravdě, například jsem nikde nezazamenal to, že by s firmou Imex či s jejich zaměstanci bylo vedeno či bylo zahájeno řízení, ze kterého by měli být osvobozeni, což by implikovalo jakési trestní řízení a nevím o tom, a považuji za téměř vyloučené, že by se takové řízení konalo.

Takže co se týká toho projevu, popřípadě následného rozhovoru, určitě zvažuji, až se seznámím s tímto rozhovorem, stejně jako jsem měl v plánu napsat otevřený dopis panu premiérovi, napíši také otevřený dopis panu prezidentovi, že způsob, kterým tento případ prezentuje, kterým zpochybňuje šetření orgánů v trestním řízení NCOZ, BIS, a z mého pohledu to takto shazuje, práci všech těch lidí, které dle mého názoru odvedli opravdu kvalitně si myslím, že je nepřípadný a myslím si, že z pozice prezidenta by jeho vyjádření mělo vyznívat zcela jiným způsobem."

To zpochybnění spočívá v jeho větě: policie i Nejvyšší státní zastupitelství mají jeho plnou důvěru. A u tajných služeb neví.

 

Takže korunu tomu nasadil "oblíbenec český" Václav Moravec a jeho host právník Ondřej Havránek.

"Kontaktoval vás někdo v uplynulých SEDMI DNECH  na odškodnění a nápravě křiv?" ptá se sugenstivně podvodník Moravec, ač je každému jasné, že by se musel najít viník a i státní zástupce Zeman nemá žádné indicie o tom, že se skutek stal, pouze jsou vysloveny jakési hypotézy.

"Ne, po celou dobu...?  jsme nebyl já, ani nikdo z mé rodiny kontaktováni vládou, byli jsme kontaktováni pouze vyšetřovateli..." zhrzeně vypráví pan právník, který píše protestní dopis Babišovi. (Za šest let, nebo za sedm dní se už nedozvíme)

"Bral jste to jako příkoří?" opět doráží zoufale Moravec.

"Asi jsem tu věc neřešil. Já totiž od vlády nic neočekávám, respektive očekávám, že budou řešeny všechny kroky k tomu, aby viníci byli potrestáni..." vypráví (zkráceně) pan právník.

"Když jste před osmi dny slyšel nejnovětší verzi (pozor, sám Moravec řekl verzi, nikoliv důkazy a i pan právník to slyšel ač obeznámen před osmi dny!), co vám problesklo hlavou?" opět dotírá Moravec a evidentně tlačí na nadávky na prezidenta Zemana a Rusko.

 "Samozřejmě nás to šokovalo, opět pečlivě vybírá slova pan právník, nikdy bychom si nedovedli představit, že za tím stojí tajné služby," pečlivě sděluje národu pan právník, i když munice je zbraň a vyvážela se do válečné zóny. Pan právník asi spadl z Marsu, když netuší, že munice je zbraň a zajímají se o ně vždy tajné služby. A dokonce už to sledovala BIS od roku 2008!

 

Přeskočíme:

dle pana právníka, který by měl znát právo a měl by vědět, že se asi zatím nic nenašlo a proto se vyšetřuje. Nebo ne?

 

"Jste ochoten připustit, že se tatínek podílel na neodborné manipulaci s municí," opět se ptá manipulativně Moravec.

...Verze z nedbalostního nakládání DLE MÉHO NÁZORU, už byla vyloučena" s jistotou možná se opět vyslovuje pan právník. A prý vše ví, neb sledoval sled událostí. Jenomže to prezident neřekl, to vše říkali vyšetřovatelé až do minulého týdne nazvaného Rosatom a vakcína Sputnik. Kdyby se pan prezident seznámil s kauzou, tak to mohl prý vědět. Jenomže pan prezident neřekl, že obvinil otce právníka, ale že policie a vyšetřovateé pracují s oběma verzemi a nic jiného udělat nemohl.

Nebo si pan právník myslí, že je zpět bolševismus a totalita a pan prezident Zeman ukáže na viníka a ten půjde za katr? A navíc: před osmi dny se našla údajně jiná verze a už se má vyplácet odškodnění?

Kde pan právník žije?

 

Takže  snad jenom dodat:

Nepřípomíná vám to kameňák z dob totality?

Slečno, viděla jste Lohengrina?

Neviděla, nechci vidět a jestli ho vytáhnete, tak vás do něj plácnu.

 

Vážně je toto objektivní nemanipulující veřejnoprávní televize česká?

 A pan starosta Kolář z Prahy 6 vrčí na Primě CNN: prý má policie a BIS jasné důkazy. Skutečně?

Aby bylo jasno: pokud jsou jasné důkazy, tak lze dát obvinění. A protože nikdo nikoho neobvinil, ale je na začátku vyšetřování, žádné důkazy nejsou, je jenom podezření a pokud se dokáže, že tam skutečně bouchali robocopové, nechť jsou odsouzeni. Že to Rusko odmítne, pokud... Je jiný problém, ale soud musí mít jasné důkazy a odsoudit. Do té doby je to svinstvo asi v režii USA a jakýchsi hrátek:

soud a nic než soud má právo soudit a dát poslední slovo! Nikoliv |Zeman, Vystrčil, nebo rodinný klan Kolářů z TOP 09!

A senátor Vystrčil ječí na prezidenta a tvrdí, že vyzradil tajemství z živé kauzy, protože řekl, že nejsou důkazy na obvinění. A že by tam musel pustit oba Rusy do objektu majitel. Stále a znovu se království bláznů tlačí do popředí a jak ho zastavit asi dnes neví nikdo.

Takže pan právník Havránek, jako těžce poškozený syn, je těžce uražen a děkuje BIS, že nic nedokázala vyšetřit za šest let včetně policie a NCOZ, i když by naopak měl být nespokojený, že šest let bylo podezření na jeho otce a před osmi dny je najednou jiné PODEZŘENÍ!

Smrt a těžká škoda je šílená. Zde není pochyb a o tom se nepolemizuje. Oddělme rodinou tragédii od mediálních manipulací. Ale je vážně zájem na seriozním vyšetření, když se dle veřejných zdrojů při druhém výbuchu ani žádná výbušnina "z venčí" jako zápalná nenašla? A hlavně, jak s námi obratně masmédia manipulují!