Těžko říci, zda jsou Češi typově jiní, že na stupidity Adolfa Hitlera, Josifa Stalina, ale i na současná zvěrstva obvinění bez důkazů robocopů ve Vrběticích reágují humorem, zatímco ve Francii výjdou do ulic obrovské demonstrace a v USA rovnou střílejí. Každopádně na údajné kyberútoky na provozovatele ropovodů v USA se snesla lavina vtipů, ironií a komixových scének, místo abychom pokývali vážně hlavami.

 

Americká vláda vyhlásila v neděli stav nouze poté, co kybernetický útok vyřadil z provozu síť produktovodů společnosti Colonial Pipeline, která přepravuje pohonné hmoty z rafinerií na pobřeží Mexického zálivu do lidnatých oblastí na jihu a východě USA. Výpadek trvá již tři dny. Vyhlášení stavu nouze umožní přepravu ropných produktů po silnici, informovala v pondělí stanice BBC. Podle agentury Reuters se firma stala terčem ransomwaru, tedy vyděračského programu, který zablokuje přístup k systému a za odblokování požaduje výkupné.

BBC uvedla, že podle řady zdrojů za útokem stojí zločinecký gang zvaný DarkSide, který infiltroval do sítě firmy ve čtvrtek a zablokoval téměř 100 GB dat. V pátek firmu vyzval k zaplacení výkupného.

 

To ale nic nemění na tom, že Babišova komedie, kdy prosí západ na kolenou jako zbabělec o vyhoštění západního Rusa, a Schillerová dokonce kamufluje obří zadlužení žádostí, aby pachatelé, což je Rus Putin, zaplatili za výbuchy, aniž byl pachatel usvědčen, nalezen a odsouzen, byť třeba v nepřítomnosti a v okamžiku, kdy všichni říkají, že je tak málo důkazů, že to ani na obvinění (NSZ Zeman) není, se snesla sprška, dokonce mohutný proud vtipů zesměšňující naši vládu a tajné služby. (I když bychom spíše měli plakat, ale humor je nám bližší)

 

 Takto reágují lidé:

Zakážou lidem i humor?

 

A toto je poučení z krizového vývoje

 

To jsou paradoxy, řekl by Ferdinad Vaněk Václava Havla: skutečná trollí farma " samozvaných EXPERTŮ" neziskových organizací SKUTEČNĚ placená z dotací EU a vlády pod značkami Evropské hodnoty  a CTHH, vykládá, jak vtipy občanů jsou dezinformátoři placeni Putinovými rubly.

Jak jsou ta přísloví: zloděj křičí chyťte zloděje a kdo jámu kopá, sám do ní padá?