Médea, která dotuje chod prodělečné televize Tv Barrandov a v dobách úrodných kontrolovala reklamní mediální trh s více než třemi miliardy korun ročně, je letos na polovině a potýkala se s velkým zadlužením. Zatím je v jakési mlčící insolvenci.

 

Jaromír Soukup byl  po čtvrtečním dramatickém jednání odvolán z čela představenstva největší české mediální a komunikační agentury Médea. Soukup končí také jako ředitel agentury, kterou nově povede bývalý ředitel Primy Martin Konrád. „Úkolem managementu v následujících týdnech bude podrobněji zmapovat situaci, v níž se společnost nalézá, a dát konkrétní doporučení akcionářům ohledně dalšího postupu. Věřím, že společně se podaří upevnit vztahy s klíčovými partnery firmy a stabilizovat její hospodaření tak, aby mohla na trhu dál dlouhodobě úspěšně fungovat," uvedl nový předseda představenstva Marian Severa.

Jindřich Král tvrdí, že Médea měla podle poslední zveřejněné účetní závěrky závazky po lhůtě splatnosti ve výši 351 milionů korun a argumentuje, že například „Česká televize má za dlužníkem významné pohledávky v řádech milionů korun, které jsou po lhůtě splatnosti déle než tři měsíce, přičemž dlužník není schopen tyto pohledávky řádně hradit.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/mediahub/medea-insolvence-jaromir-soukup.A210203_145214_mediahub_jpl

 Když se Jaromír Soukup otočil zpravodajsky jak na obrtlíku, málokdo chápal, co se stalo a proč se točí korouhvička Jaromíra Soukupa. A pak se vše provalilo. Záhady a podezření na praní špinavých peněz přes kyperské offshorové firmy, dluhy, konec s prezidentem Zemanem a konec přátelství, které se obrátilo v nenávist, to vše ukazovalo, že na Tv Barrandov není vše O.K..

A nyní už je jasné, že éra Jaromíra Soukupa pomalu (minimálně v této podobě) končí.

 

22.4.2020

Proč se údajný bojovník za pravdu Soukup (Barrandov) najednou chová jak magor? Už se provalilo...

 

Je zajímavé, že najednou mu nevadí Kalousek a má s ním pořad na Tv Barrandov, když v roce 2018 Tullamorka Kalousek bylo jeho oblíbené show: když šlo o lepšolidi, nemohl chybět Miroslav Kalousek, podle Soukupa samozvaný mluvčí lepšolidí a humanista. Ale je spíš jen humorista. Prý v irském Tullamoru došla whiskey, protože jak se vyznamenávání blížilo, rostla podle Jaromíra Soukupa i Kalouskova spotřeba. Jednou prý byl Kalousek tak moc, že si myslel, že je prezident a předal vyznamenání prázdné lahvi od snídaně. A v roce 2021...?