Vytisknout

Česká televize aneb co neudělat pro sebeobranu. Takže pro ty, kteří nevědí, o co jde: Velký bratr (Ve státě Británie) a jeho "ideopolicie" pronásleduje, šmíruje, útočí, trestá. Projekt České televize je o tom, že lid šmíruje, pronásleduje a trestá, zatímco Evropská unie pláče...

 

Orwel 1984 bylo naše "guru" za bolševické totality a zvedalo nám sebevědomí, že to někdo popsal.

 

Máša Karp z Ruska a Václav Müller autoři nového výkladu Orwella

(Nový výklad o osvobození, nový výklad Orwella, co ještě přijde?)

Pokud dala Česká televize práci takové karikatuře, jako je Máša Karp z Ruska a Václavu Müllerovi, tak to chce notnou dávku otrlosti. Nebo tuposti vedení Čt. Vyberte si.

Velký bratr Brusel v roce 2019 pochopil, že tudy cesta nevede, vydal dotace a Česká televize dala zadání: Velký bratr prý není stát, ale prý zločinné alternativní weby a občané, kteří formou fake news šikanují a manipulují. 

Jenom by ale stačilo prozradit, kde mají malé weby a občané ty kamery, tajnou Orwellovu ideopolicii, prostě Velkého bratra. Že také netušíte? Samozřejmě, protože větší idiotismus by už nikdo nevymyslel a červenal by se za to i Milouš Jakeš v Červeném hrádku s brojlery a bojlery.

A Máša Karp z Ruska a Václav Müller pochopili, kde je jejich místo. Prý nešmíruje tolik Google, facebook, CIA, ale prý "ideopolicie" jsou ti, co brání Velkému bratru s google brýlemi šmírovat obyčejné lidi. Je to normální?

 

Маша Карп narozena v roce 1956! Seniorka - důchodkyně...

Ta nenávist je nám servírováná právě těma fake news. Fake news jsou zbraň, orwellovské předpovědi se naplňují, říká Václav Müller. Prý má zlikvidovat systém, ve kterém (Česká televize) žijeme,dodává.

A proč to děláme?

Orwell aneb 2 + 2 = 4

Výrobě se dosud dařilo díky financování z vlastní kapsy a pouhého příslibu honoráře u většiny profesí. Vlastní zdroje vyschly, proto bychom zde rádi vybrali na postprodukci a honoráře.

A vůbec mu nevadí jeho vlastní veřejnoprávní fake news, protože román byl situovám do Anglie byť za totality, aby Orwell ukázal, že Ministerstvo pravdy je vždy a všude přítomno. Ale dostal zaplaceno díky Bruselu z neprolhané televize, tak vytvořil vlastní fake news. Prý Velký bratr je lid a jeho weby!!!

 

Ale proč by se ona Ruska a Václav Müller měli trápit něčím takovým, jako je pravda, když zastupují Ministerstvo pravdy?

 

Že obrací logiku Orwella na hlavu? No a co:

bruselská nomenklatura vyhlásila boj s fake news a tak její lokajové a prosebníci sami vytváří fake news, aby zlikvidovali fake news. To nemá chybu.

George Orwel by spáchal seppuku známou jako harakiri.

 

Stručně Orwel 1984

 Winston pracuje na Ministerstvu pravdy, jež se zabývá manipulováním minulosti, upravování dokumentů tak, aby byly stále platné. Winstonovou prací je upravovat stará čísla novin. Oceánie vede střídavě válku se zeměmi Eurasie a Eastasie. Pokud se změní situace, ze spojence se stal nepřítel a z nepřítele spojenec, Winston a další úřednící přepisují všechny články, které v minulosti vyšly. Velký bratr totiž nikdy nemění svá rozhodnutí, má absolutní pravdu. Podobně se přepisují předpovědi průmyslové výroby, válečného vývoje apod. Ve skutečnosti se nelze spolehnout na pravdivost ani u letopočtu.

Winston ale dobře ví, že jej na každém kroku i v soukromí sleduje ideopolicie pomocí všudypřítomné techniky. Stejně jako všechny ostatní členy Strany. Myšlenky proti Straně jsou ideozločin, který se tvrdě trestá. A člověka může prozradit i pouhý výraz tváře či mluvení ze spaní. Děti jsou ve stranické organizaci vychovávány k udávání rodičů...

Co vám to dnes připomíná s osvobozením 1945, s migrací, s Piráty a jejich udáváním, se senátory, s Bruselem a Jourovou s jejím útokem na seniory...

 

Když jsem v roce 1989 cinkal klíči a založil George Orwella ad acta jako památku na prapodivnou dobu, ani ve snu by mě nenapadlo, že v roce 2019 bude zvrácenost ještě větší. Zvrácenost, kdy dokonce politici a média žádají výměnu lidu své země, protože myslí jinak. Na to už by nestačil ani Jaroslav Hašek s vojákem Švejkem křížený s George Orwelem z roku 1984.

 

P.S. Mimochodem, v České televizi se se zhovadilostmi na podzim proti dezinformacím roztrhl pytel. Pořad ČT To se ví! o dezinformacích si připravila ČT na nedělní večer. A další darmožrout ředitel Nadačního fondu Lepší senior Svoboda vykládá na Čt, jací jsou senioři tupci.

A doplnění: přestože další román Orwella "Farma zvířat" byl evidentně napsán v době Adolfa Hitlera, v roce 2000 a výše je Hitler zapomenut a je to úzce stylizováno do boje proti komunistům. Kdo přečetl ví: je to proti všem totalitám bez jmenovitého zacílení v roce 1944 a dosaďte si tam dnešní Brusel. Žasnete...