Vytisknout

Ti hodní strýčci se pro nás tak tůze obětují a my jsme tak nevděční.  No uznejte, utrhnete si od úst, abyste pomohl chudákovi (nám), a on na vás ještě udělá dlouhý nos. A takto nás vidí ta bájná Evropa. A také ti "správní proevropští experti jako Telička a spol." Chápete, že ti hodní strýčci ze západu musí mít na naší neúctu velkou zlobu?

 

 Česká republika loni z rozpočtu Evropské unie získalo více prostředků, než do něj přispěla. Ministerstvo financí informovalo o tom, že Česko z EU získalo navíc 55,4 miliardy korun.

 

Neměli by nám ti experti vysvětlit, proč máme zase pocit, že ti soudruzi z Evropy udělali někde chybu? Kdo koho dotuje?

Proč naši ekonomové ve vládě neřeknou, jak to skutečně je?

Když to neříká mainstream, pokusme se to veřejnosti vysvětlit opět my.

Žádná Evropa na nás neprodělává. Naopak.

 

Je sice pravda, že nám Evropa nějaké peníze posílá a převis skuteně je oněch 55,4 miliardy.

Vývoj čisté pozice od roku 2004

Celkově ČR od svého vstupu do EU 1. května 2004 do 31. prosince 2017 zaplatila do rozpočtu EU 515,8 mld. Kč a získala 1,211 bil. Kč. Kladné saldo čisté pozice České republiky ve vztahu k rozpočtu EU tak souhrnně dosáhlo 695,5 mld. Kč.

Za pozitivní čistou pozicí ČR k evropskému rozpočtu stojí opět příjmy ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti a příjmy ze Společné zemědělské politiky EU. Dlouhodobý postupný nárůst odvodů ČR reflektuje jak rostoucí objem rozpočtu EU, tak i dlouhodobé posilování ekonomické vyspělosti ČR v rámci EU.

 

Tak zní tisková zpráva MFČR

 

Jenomže to je jen polovina pravdy a MF by vždy mělo doplnit i druhou část!

Bohužel MFČR se nesnaží předložit občanům další část, kdy díky práci českých občanů odchází do "Evropy" ročně cca 300 miliard. Lidé by pak pokládali dotěrné otázky, v čem je Evropská unie lepší, než byl Sovětský svaz a zda to nebyla cesta z bláta do louže.

Od ledna do září 2015 odešlo z Česka 449 miliard korun, v roce 2016 odešlo 289 miliard korun. A odhad za rok 2017 je kolem 350 miliard korun. A výše nadále stoupá!

Takže čisté saldo (peníze, které jdou k nám) dle Ministerstva financí je od roku 2004 do konce roku 2017 (což je třináct let) 695,5 miliard, ale jenom za poslední tři roky od nás odešlo ven  1088 miliard - takže jeden státní rozpočet!!

Dělají si z občanů neznalých fakta legraci, nebo ministerstvo musí říkat jenom půl pravdy, když už takto jsme prý příliš euroskeptičtí?

 

Příliv kapitálu do domácí ekonomiky a odliv do zahraničí

Ať je to tak, nebo tak, my mlčet nebudeme a každý "nevěřící Tomáš" si může tato čísla ověřit, aby zase někdo nevyrukoval s urážkou, že je to hybridní fake news, neboli manipulace a nepravda!

 

 Je pravdou, že v prvních létech k nám kapitál přicházel, takže by to bylo normální. Kdyby... Kdyby ta míra nebyla úděsná! A co je ještě strašnější, ti, kteří peníze inkasují, ještě drze říkají, jak na nás prodělávají.

Proč mlčí ministerstvo financí?

A navíc extrémisté jako je TOP 09 či STAN těmto urážkám přizvukují. Kalousek, Neidermaier, Telička... Ta prolhanost prounijních extremistů je neuvěřitelná! A eurostat to potvrzuje.

Jak může být Kalousek jaký bývalý ministr financí takový zákeřný šmejd?

 

 

Psali jsme

Největší zločin Kalouska? Kolik „stojí“ 528 miliard! Ani Jourová se nedopočítala!