Neuvěřitelné pitomosti na nás zase vyvalila Česká televize s Jílkovou "Máte slovo". Nejhorší je, že člověk neví, zda nadávat, nebo plakat. Neuvěřitelné žvásty slepého s hluchým jsou k uzoufání. O co jde? Středula a Sklenák z ČSSD fraška či demagie?

 

(Nejhorší je, že všichni to mysleli upřímně, především boss Středula - prý)

Malé mzdy a produktivita práce

Nejdřív Středula tvrdí, že dělník dělá v ČR rukama jako dělník v Německu a bere o mnoho méně. A pak posměšně máchá rukama, jak by měl dělat český dělník. Na co má mozek? Jak se zvedá produktivita?

Třeba tiskárna a knížka v ČR: k výrobě knížky byl potřeba tiskař, korektor, zaměstnanec kopírny (sazeč), nakladačka, pomocný dělník, knihař, řezač, skladník  či dělník na složení a uskladnění knížek.

V Německu tiskař a... Všechnu práci udělá automat a zákazník si jenom odebere knihy, či výtisky. Vše dá tiskař do programu, dle zákazníka vyřadí, nastaví barvy, počet kusů, počet stran, formát, obal, balení a jenom kontroluje, zda finále odpovídá zadání. Rychlost tisku je o něco pomalejší, ale produktivita se zvedá o 300 až 500%.

Samozřejmě pořizovací náklady jsou vyšší, pro Čecha obrovské, ale za několik let zaplaceno. V Německu je těchto strojů mnoho, u nás pár podobných. Takže nám německý vlak ujíždí. Ač pracuje pomaleji, produktivita obrovská. My místo automatu zveme Ukrajince...

 

Pane přiblblý Středulo, ten tiskař nehýbe rychleji rukama, naopak, dokonce se ani neušpiní, ale program jede na oněch 500% a vše řídí. Vážně je Středula takový pitomec, že to nechápe, nebo demagog? Nevím.

 

Zvedání platů a mezd

Udržet nervy na uzdě, když mluví Středula a Sklenák je nad síly selského rozumu. Přece to není o tom napsat větší číslo mezd. Jasně, že jsou u nás malé a je to zločin. Ta malá nezaměstnanost je historicky, protože jsme průmyslový stát. Problém se zvyšováním mezd je jinde: tlakem státu na zvyšování mezd se nepropouští, ale ještě něco horšího.

Místo propouštění je u nás stále více prací na pomocné úrovni: skladníků, převozníků zboží, řidičů multikár a dalších pomocných či nízkonákladových profesí a stává se z nás rozvojová zem.

A tam, kde vyrábíme kvalitně, vývozem do Německa dostaneme jenom 60% ceny co Němci a zbytek si nechají v Německu. Pak se smějí, jak jsme blbí: kvalitní výrobky jim prodáváme pod cenou. A když cenu zvýšíme, tak výrobu přesunou do Asie.

Navíc každý vynález či firmu prodáme do Německa a USA a zbydou nám oči pro pláč!

 

Vážně to ten pitomec Středula neví, nebo je grázl a manipulant v zájmu své lukrativní funkce? Nevím, ale obé je hnus. Je to přece odborový boss A ty dvě slípky naproti darmo mluvit.

Neuvěřitelné výrony slov

A tak vláda dělá fantastické perpetuum mobile: vybere bilion a rozdá bilion a půl. (obrazně). Tím údajně zvedne koupěschopnost a HDP. V roce 1989 kvůli tomuto systému padl socialismus. A jsme opět kde...?

 

Další člen hvězdné pěchoty: Roman Sklenák z ČSSD

A co má vláda udělat? Totálně diverzifikovat obchod: závislost na EU je šílená a tak nás odírají. Najděme trhy jinde a snižme závislost na 50%. Pak nám budou platit za finální výrobky a my můžeme zvednout mzdy třeba na dvojnásobek. Ale kde je politická vůle? Idioti provokují všechny kolem (Hřib, Kolář, nácek Novotný a ODS) a Německo nás okrádá. Proto ho milujme a milujme EU: vážně, komu hrabe, kdo by měl být potrestán? Proč to ale odnáší skuteční pracující a ne tito šmejdi na demagogie jako vůdci?