Ekonomové experti, zavřete oči, toto je výklad ilustrační, nikoliv přesná analýza čísel a rozpočtů. A dohnala mě k tomu šílená touha voličů Babiše, chytajících se v diskuzích i pověstného stébla: prostě nevěří. Nevěří, že za vysoké ceny v obchodech nemohou primárně obchodníci, ale Babiš s Maláčovou, Schillerovou a Marksovou, za níž ten zločin započal.

 

Vážení čtenáři, sekundárně v konečném výsledku zvedli ceny potravin, služeb, zboží a bytů obchodníci a developeři, ale primárně za to může trio Maláčová, Marksová, Schillerová.

  1. Jasně, že ceny dělají obchodníci, nikoliv vláda
  2. Jasně, že např. u brambor část extrémní ceny udělala menší úroda
  3. Jasně, že důchodcům právem náleží 5000Kč a ještě víc

Jenomže toto vše by se nestalo, kdyby byl donucen Babiš a jeho vláda k rozpočtové zodpovědnosti a nikoliv zarazit sekeru do futra a rozhazovat miliardy všem, co hodně křičí.

Za prvé Babiš lže. Do prosperity se nikdo neprodlužil. A na závěr vždy přichází exekutor, stát učiní defaut, neboli se dostane do platební neschopnosti a snad jedině Rusko se z této šílené pasti díky rovné, malé dani vyhrabalo. Například dříve bohatá Argentina už nemá šanci uniknout a už desetkrát vyhlásila bankrot. I proto možná uvažuje o nové válce o Falklandy.

Za druhé Babiš lže. Do prosperity se nikdo investicemi na dluh nedostal. Za socialismu jsme výkonnost měřili na tuny ocele, nyní na tuny betonu. Až tam jsme pod Babišem klesli. A zářný příklad dává Itálie, která se chtěla prostavět do bohaté budoucnosti, stavěla tisíce kilometrů dálnic a železnic a výsledek? Je zadlužená a jediná cesta je devalvací návratem k liře.

Za třetí Babiš lže. Zdánlivá dnešní výhoda levných úvěrů se může v okamžiku prudkého zdražení ropy a zdražení úvěrů na světovývh trzích stát největší můrou českého národa. A ze dne na den můžeme být odříznuti od dalších úvěrů, navíc vydíráním, když nebudeme na slovo poslouchat Brusel, EU a USA.

 

A zločin, který vytvořilo trio Maláčová, Schillerová a Marksová spočívá v jednoduchém triku: rozhodily státním zaměstnacům a nezisku 300 miliard. Všem se zvedly platy natolik, že mají vyšší mzdy než soukromá sféra a mimo logiku produktivity. A protože to byly inflační peníze, nepodložené prací, ale jenom prohnány rozpočtem, obchodníci pochopili, že v oběhu je o 300 miliard více než zboží a právě o tuto sumu ceny v obchodech dorovnali. Takže úředníci, učitelé, policajti či lékaři těmito inflačními penězi zbohatli neprávem, obyčejným lidem a důchodcům se o tuto sumu zvýšily měsiční výdaje právě o cenu, která se rovná cca 15 000Kč za rok. A tak Babiš a Maláčová zavětřili pach krve důchodců a nabídli jim obezličku: dáreček za 5000Kč, na který mají důchodci právo i bez keců duo tria podvodníků. Prostě ceny v obchodech a nemovitostech dosáhly takové výše, že vláda to prostě udělat musí, i kdyby nechtěla. A Schillerová hraje tu zlou: přidá "pouze" 5000Kč, protože je strážce NEZADLUŽENÍ! Fraška a zločin!

 

Na facebooku mnozí lidé nadávali, že je to lež a graf nechápou, když zlý Kalousek přidal pouze 40Kč a Babiš 5000Kč a že je to asi podvod. Není.

https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s851x315/64982079_10158787291098902_1012477521431625728_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=Gn62mfDu4sgAX8Lo43v&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&tp=7&oh=3ac01a52fe205f3065aa928633f5f2d2&oe=5F6DC599

Vysvětlení

Představte si, že máte stále stejnou cenu potravin. (Pro ulehčení pouze) Za Kalouska. Stálou výši platů a stálou výši důchodů. Pak příjde Marksová a Maláčová, zvedne úředníkům platy s prémiema o 15000 za rok a důchodcům o 5000 za rok. A zvednou se ceny potravin. Zatímco ouřada si koupí možná víc potravin za svůj plat, za Babiše důchodce jásá, ač dostane přidáno 5000 a koupí si jenom třetinu potravin. A to je ten graf. Prostě nyní jsou na tom důchodci daleko hůře a tak se snaží dát Babiš předvolební peníze. To však opět zvedne ceny potravin, tak přidá i úředníkům a opět na tom budou důchodci hůř, ale budou jásat: opticky se jim důchod za Babiše zvedl, ale za Kalouska dostali "jenom" 40Kč. A to je ten zločin, který mnozí důchodci a nízkopříjmoví, méně vzdělaní  nechápou a Babiš uměl dobře prodat!

 

A my už odmítáme mlčet. Kalousek je zlo. Pseudoopozice je zlo. Ale z jiného důvodu: zaprodávají nás Evropské unii jako Biľakové a Jakešové SSSR. Ale ekonomicky jsou Maláčová, Schillerová (Marksová) zločinci pod dohledem Babiše a Česká republika a český občan na tom nikdy nebyl hůř. Dokonce ani po válce ne.

Babiši, lidé jako já nikdy nebudou stát za bonzáky Piráty, nebo zvrácenou Jourovou. Ale zrujnovat stát na politické sliby si nedovolil ani bolševik, ač mu teklo do bot.

 

Příště "Zločin virus Antivirus".