Uvedený titulek opsaný od zdejšího blogera nejlépe vyjadřuje momentální situaci a také mé osobní pocity...

Nepřekvapuje, že to protiorbánovské tažení Bruselu podpořili i mnozí čeští europoslanci. Pochopitelně - rádo by ministr Poche, topkaři, zběhlý Telička a navíc ještě dvě europoslankyně z ANO, což už tedy zase taková samozřejmost není, ale stalo se.

Podivuje se tomu teď i předseda Babiš, ale vrásky mu to zjevně nedělá. To mnohem sympatičtější, zásadnější postoj zaujal předseda Sněmovny Vondráček, který se od hlasování stranických kolegyň v EP veřejně - nepřehédnutelně důrazně distancoval.

Tyhle ANO dámy později, zřejmě z vrozené skromnosti, odmítly televiznímu reportérovi cokoliv vysvětlovat.

Je to další, urgentní připomínka, že v těch blížících se volbách do Evropského parlamentu bychom si měli dát velkýho bacha na tyhle vlezdoprdelky...

Do budoucna je otázkou, jak to s šéfem ANO nakonec skončí. Už jsem se v politických prognózách několikrát těžce seknul svého času jsem dokonce vychvaloval i Jiřího Pospíšila. Dodatečně se omlouvám.

Ale zariskuju ještě jednou – je to ve mně jako v tý koze! Zmíněný Radek Vondráček mi připadá jako neobyčejně nadějný, schopný nástupce stranického předsedy.

Snad se jednou kvůli němu nebudu rdít, jako dnes za Pospíšila, přestože se o něm vyjadřuju velice podobnými slovy - neschází mu inteligence, slušné vychování a není to navíc ani žádnej posera!

 

Zveřejněno se souhlasem autora

josefhavranek.blog.idnes.cz