Rok se nesešel s rokem, ale expert s expertem. Záhada dronů na letišti Gatwick, aneb když se pes honí za vlastním ocasem. Byly, nebyly, byly, nebyly, hodíme si korunou, pardon librou. Vážně tato partička z novičoku předala našim agentům tak závažné zprávy, že z ruské ambasády dostali zaměstnanci padáka?

Britská policie vyloučila, že by dva bezpilotní letouny, které v uplynulých dnech našla, byly těmi, které minulý týden v rušném předvánočním čase způsobily chaos na letišti Gatwick. Ředitel sussexské policie Giles York se zároveň ve vysílání BBC Radio 4 omluvil dvojici, kterou policisté v souvislosti s vyšetřováním narušení vzdušného prostoru nad jihoanglickým letištěm zadrželi a následně bez obvinění propustili.

Minulý týden jeden z vyšetřovatelů uvedl, že policisté prověřují pro změnu i možnost, že žádné drony nad letištěm nelétaly!

Policejní šéf York však zdůraznil, že si je policie "naprosto jistá", že nad Gatwickem bezpilotní letouny v době, kdy bylo letiště uzavřené, skutečně přelétaly.Tak bylo, nebylo...

Některá média, například bulvární list The Sun informovala, že vyšetřovatelé nevylučují, že drony, které způsobily nad Gatwickem problémy, patřily policii.  York totiž řekl, že k vyšetření dění nad letištěm vypustila samotná policie své bezpilotní letouny, a některé z více než stovky svědectví o přeletu dronů nad letištěm se tak mohly týkat právě těch policejních.

Agenti Doyle & Bodie, vraťte se

 

Odvolali to, co odvolali

Vzhledem k interpretaci v některých médiích musela policie později zveřejnit prohlášení, ve kterém popřela, že policejní stroje byly původcem chaosu, ale byly to jiné drony, které mimo policie nikdo nikdy neviděl. Až to skončí, vrátí se k vyšetřování novičok. A stále se vyšetřuje, proč byl zabit trojicí Bush, Blair, Sarkozy Saddám Hussajn, když se nakonec chemické zbraně nenašly a zemřelo milion Iráčanů, když nakonec agent USA a Británie řekl: Sorry, já vám lhal, tak tomu milionu mrtvých vraťte život. 

A na těchto pitomcích závisí osudy nás všech, zda nebude válka. V USA je zase rusománie. Strašné!