Nalejme si čistého vína: vše je jak z kopíráku. Stát už nechce americké zbraně, najednou je v oblasti "náhodné" napětí a už se obchody hýbou.

 

Jihokorejský prezident Mun Če-in v severokorejském Kim Čong-unovi narazil na úrodnou půdu a začala mírová jednání. I prezident Donald Trump uvítal mírová jednání, bohužel nastal problém. Jak Japonsko, tak Jižní Korea najednou zvažovala, zda je tolik zbraní potřebných. A jednání se dokonce vedla, aby americký prezident začal i americké vojáky stahovat z těchto území. Co s tím, když USA jsou zoufale předlužené a mimo břidličných produktů a zbraní nemají už co vyvážet a naopak vše dováží?

A najednou se stane totéž, co na Ukrajině, co v Polsku, Litvě, Estonsku, Lotyšsku, na Krymu, v Jugoslávii, Rumunsku, Sýrii, Libyi, začíná ve Venezuele...

Najednou je tam arabské jaro, ukrajinská Oranžová revoluce a Majdan, venezuelský Guaidó a výpadky elektřiny, jugoslávský masakr a můžete dosadit další.

 

Vraťme k údajné provokaci Ruska

3. 4. 2019

Mírová jednání a najednou prý vše údajný severokorejský diktátor zastavil. Svět prý žasne. Opět mainstream jaksi skromně zapomene dodat, že přes sliby Kim Čong-unovi jihokorejské letectvo (ROKAF) 29. března převzalo na jihokorejské letecké základně Čchongdžu první dva víceúčelové bojové letouny F-35A Lightning II.

 

11. července 2019

Severní Korea  ostře zkritizovala Jižní Koreu, že si koupila americké bojové letouny páté generace F-35A. Podle ní jde o extrémně nebezpečný krok. Pořízení těchto bojových letadel páté generace, která jsou obtížně zjistitelná radary, považuje za „extrémně nebezpečnou akci, která spustí naši reakci“. Jihokorejské úřady jsou drzé a ubohé, když hlasitě mluví o usmíření a spolupráci mezi Severem a Jihem a současně nakupují další zbraně od Spojených států, uvádí se v prohlášení, z něhož citovala oficiální severokorejská tisková agentura KCNA.

 

A najednou se "vystopovalo" ruské a čínské letadlo nad Jižní Koreou.

Jižní Korea obvinila z porušení svého vzdušného prostoru dva čínské bombardéry H-6 a dva ruské letouny Tu-95MS. Podle úterního prohlášení mluvčího jihokorejské armády nejprve vletěly do takzvaného identifikačního pásma protivzdušné obrany východně od Korejského poloostrova.

Ruský letoun A-50 po výstřelech odletěl, podle Soulu se ale později vrátil. Jihokorejské stíhačky vypálily 280 varovných výstřelů a desítku flér. Ani v jednom případě ruské letadlo palbu neopětovalo.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/jizni-korea-rusko-soul-ministerstvo-obrany-letoun-stihacka-vzdusny-prostor-cina.A190724_060502_zahranicni_klf

 Ruské ministerstvo obrany to ale popírá. Tvrdí, že jihokorejské vojenské letouny ohrozily ruské bombardéry.

Při cvičný letech na hraně hranic se letci často dostanou pár kilometrů za a nikdy z toho divadlo není.  Upozorní se a letí se dál. Při rychlostech kolem 1000 km/hod není divu. (Rozdíl bylo Turecko a válka). Co popírá logiku je sta údajných výstřelů odnikud nikam, že najednou Čína a Rusko, že Jižní Korea údajně pálí jak "u Verdunu" a ruské letadlo je nečinné, což přiznává i Jižní Korea.

A USA už prý mají připraveno do roku 2021 pro Soul celkem 40 letounů F-35. Přece zde nastalo ohrožení, celý svět to viděl, takže zakázka v zájmu Jižní Koreje se dokončí. (Není to spíše v zájmu USA?) Jako čučkaři a Huawei. Jako Skripal...